Home » Boligmarkedet » Årets baderomstrender
baderom

Årets baderomstrender

Dansani You Urban Marcato
Dansani You Urban Marcato
Dansani You Urban Marcato. Foto: Comfort

I Bologna i Italia ble baderomstrendene for 2019 vist frem. På plass var administrerende direktør i Comfort, Kari Øgle Kjensberg. Den årlige baderomsmessen i Bologna betegnes som en av de mest innovative innen flis, glass, bad og interiør. Dette var 36. gang messen ble arrangert, og nærmere 110.000 var besøkende innom.

– Vi ser mer innslag av farger og ulike materialer på badet. Vegger, tak og møbler har mørke, dype farger. Baderommet skal gjerne ha en industriell stil med en utstrakt kombinasjon av forskjellige materialer, med innslag av maskulinitet. Drømmebadet i 2019 er arkitektonisk inspirert og har lite symmetri. Et stikkord for helheten er kreativt kaos, sier administrerende direktør i Comfort, Kari Øgle Kjensberg.

Servanten skal være sidestilt, og aller helst en bollevask på benkeplater i naturmateriale. Sidestilte speil er også populært. Åpne hyller, pyntegjenstander og planter som mykner opp rammene er også å se i årets trendbilde. Frittstående badekar er fortsatt en hit, gjerne i et matt materiale.

VikingBad Badekar Ellipse / Coram Nordic – Boston svingbar håndklestang. Foto: Comfort

Farger og materialer

– Badet blir i stor grad mer likt andre rom rent interiørmessig. Planter, materialer og interiørelementer som man ellers er vant til å se i andre rom, skal nå inn på badet. I Norge har vi strenge føringer og regler for bad- og våtrom. Man kan tenke kreativt og nytt så lenge man ivaretar våtromsnormen. Her er rørleggere og baderomsforhandlere gode å rådføre seg med når det kommer til hva som er lov og ikke, sier Øgle Kjensberg.

Fargene i år skal være dype og støvete. Naturlige farger som kan kombineres med betong, stein og tre går igjen, og det blir en spennende miks av materialer. Møblementet har gjerne duse grønnfarger og rosa.

Noen av de heteste baderomstrendene akkurat nå

1. Matt sort: Matt sort er en populær farge som går igjen på speil, hyller og småartikler.
2. Planter: Det skal være planter på badet! Særlig planter med store blader som kan danderes nedover veggene.
3. Servant: Det skal være nette, tynne servanter. Bollevask på benkeplater i naturmateriale er noe som går igjen hos mange av produsentene.
4. Kraner: Fargede, matte kraner er fortsatt populært. Gjerne gull, sort og hvitt. Mørk og sotet krom er også fremtredende i trendbildet.
5. Belysning: På messen var det stort fokus på pendlere som henger i klynger. Men, disse er ikke godkjent for våtromsbruk i Norge. Det er ikke lov med synlige pærer her til lands, så vi kommer til å se mer integrert belysning, særlig bak speil.
6. Dusj og bad: Nå skal det være struktur i glasset i dusjveggene. Gjerne ruglet glass eller grafisk uttrykk. Dusjveggene skal gjerne være rammet inn med synlige rammer. Det går mye i sort innramming. Frittstående badekar er fortsatt in. Badekaret skal være i et matt materiale.

Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort. Foto: Comfort

Av Comfort

Neste artikkel