Home » Boligmarkedet » Boligstyling for nybegynnere
Boligmarkedet

Boligstyling for nybegynnere

Renate L. Lorentzen er influenser og interiørstylist Hun inspirerer til å freshe opp boligen eller hytta med unik interiør og styling. Foto: Renate Lorentzen

Du trenger verken være proff stylist eller bruke mye penger for å freshe opp boligen din. Renate Lorentzen inspirerer daglig nesten 300 000 følgere på Instagram til å style hjemmet sitt. Her gir hun oss sine beste tips til hvordan man enkelt kan oppgradere boligen både for hjemmekos og for å øke verdien på boligen ved salg.

Lorentzen har ingen utdannelse eller bakgrunn innen boligstyling, men interessen har alltid vært der. Da hun var liten, så hun med undring på venninnene som sloss om ballkjolene til Barbie. Selv ville hun helst innrede barbiehuset.

– Jeg husker jeg vevde tepper til gulvene, og syntes det var veldig spennende å style huset, sier hun og forteller at hun har vært interessert i interiør så lenge hun kan huske.

– Jeg har vokst opp med en mamma som bygde huset vårt alene og jeg fikk være med og bestemme mye. Det ble blant annet mintgrønt soverom, ler hun, og forsikrer oss om at den største fascinasjonen for mintgrønt har avtatt med årene.

Begynn med litt maling

Hvis du ønsker å freshe opp boligen din, men verken er ekspert eller har stort budsjett, anbefaler influenseren at du begynner med å male et rom.

– Litt maling fornyer hele rommet og koster lite, sier hun.

Videre anbefaler hun å bytte ut eller kjøpe nye bilder til veggene.

– Et bilde kan gjøre en kjempeforskjell. Man trenger ikke kjøpe den dyreste kunsten, det finnes masse fine postere man kan kjøpe på nett og sette i rammer. Kjøp gjerne et bilde som popper litt, og ta opp igjen farger i bildet på resten av interiøret. 

Flytt rundt på ting

Har du hatt den samme vasen stående på samme plass i flere år, så prøv å flytte litt på den. Eller ta bort noe av interiøret og bytt på hva du har fremme.

– Jeg flytter ofte rundt på ting etter jul når jeg rydder bort julepynten, sier Lorentzen.

Nye puter i sofaen og nytt sengetøy til soverommet vil også gi rommet et nytt, freshere utseende. Og ikke glem grønne planter.

– Planter skaper liv og harmoni i et hjem. Hjemmet blir levende. Planter er veldig trendy nå, spesielt litt annerledes planter med fargerike blader. Og så er det in med blomstrende planter, som hawaiirose og orkide, sier Lorentzen, som selv er veldig glad i gullranke.

– Jeg har to gullranker. Den ene har jeg oppå et svart metallskap. Den skaper mye liv i rommet der den henger nedover det svarte skapet, sier hun.  

Styling for vinteren

Nå som vinteren står for døren, tipser Lorentzen om å ta inn lune farger, som sennepsgult, gjerne kombinert med grønt, og gode naturmaterialer i ull og skinn. Hun er også glad i trebord og duftlys. Og så er krom, store mønstrede tepper og vaser med farget glass veldig in i høst. 

– Kjøp et sennepsgult ullpledd og noen grønne planter, så får du en lun og god stemning. Og så kan man plukke med seg ting fra naturen, som blader og kongler, og lage dekorfat eller kranser. Selv har jeg laget en krans av tørkede ormeblader, som jeg syns ble veldig fint, sier hun.

Skal du selge bolig?

– Skal du selge er det masse du kan gjøre hjemme selv. Begynn med å rydde og fjerne alt som er personlig, som familiebilder. Gå gjennom boligen og se om det er noe sted som trenger et malingsstrøk. Sparkle over hull og vask godt, sier Lorentzen.

– Og ikke glem uterommet. Sett opp noen utepotter med lyng og vintergrønt og fei og rydd ute. Det er så lite som skal til før det ser så mye bedre ut.

Av Marte Frimand

Neste artikkel