Home » Boligmarkedet » Det var Lysthus eller ingen hytte
Sponset

Etter å ha delt hytte sammen med sine beste venner i 15 år, valgte Hilde og Christer Mohn å følge drømmen videre. I en katalog fra 2011 så de Lysthus for første gang, og var aldri i tvil om at Rindalshytter skulle bygge drømmehytta. Den gamle hytta ble solgt, og de kjøpte en ny tomt ikke langt unna gamlehytta.

Vi var heldige og fikk kjøpe en tomt som grunneieren opprinnelig hadde holdt av til seg selv, øverst i hyttefeltet. Lysthus er ei arkitekttegnet hytte som fortjener ei tomt med utsikt og litt plass rundt seg. Her har vi skogen tett på og langrennsspor like utenfor. Og så ser vi rett mot Snøhetta, på en godværsdag, forteller Christer.
– Det var Lysthus eller ingen hytte,legger Hilde til.

Tett på naturen

Lysthus har et raust allrom med god takhøyde og store vindusflater. Proporsjonene til hytta er inspirert av de gamle løene. Alt av materialer inne, er i treverk. Vi er veldig fornøyde med at det er så lyst og åpent i oppholdsrommet! Den som lager mat har god kontakt med de andre, og hytta innbyr til sosialt samvær, sier hytteeierne.
– Hytta er ganske smal på midten. Det gjør at vi får naturen tettere på. Det er ikke så farlig om det er dårlig vær når vi kan sitte inne og se harene, sauene og selv reven luske rundt hytteveggene, forteller Christer.
– Svalgangene på langsidene hindrer sol fra å slippe inn midt på sommeren når sola står høyt. Resten av året slipper den til og gir deilig gjennomlys. Det kan vi like, sier Hilde.

Akkurat den følelsen vi trodde

Mens Christer og Hildes Lysthus kun eksisterte som et vagt minne av hytta i katalogen, kjøpte broren til Christer et Lysthus som var satt opp noen år tidligere. Den første gangen vi gikk inn i Lysthuset, fikk vi akkurat den følelsen vi trodde hytta kom til å gi. Det satte fortgang i prosessen, ler Christer. Etter noen gode innspill fra broren til Christer, ble det gjort noen tilpasninger.

– Vi ønsket oss to store oppholdssoner, og valgte derfor å justere lengden på hytta. I sonen ved kjøkkenet satte vi inn et ekstra vindusfelt. Dette for å oppnå enda mer lysinnslipp. Vi valgte også å bygge to bad. Det er praktisk når mange er samlet, slår Hilde fast. Som andregangsbyggere visste Christer og Hilde hva de ville skape. Prosessen har vært veldig ryddig. Rindalshytter har vært en god samtalepartner som har lyttet og blitt kjent med oss. De har fulgt oss hele veien, og ønsket virkelig at vi skulle bli fornøyd med sluttresultatet, sier Hilde. Hun fortsetter;
– Stilmessig var det ikke så mange valg å ta. Rindalshytter hadde tatt en del valg for oss allerede, og fikk blant annet bare fire ulike farger å velge mellom på gulv. Rindalshytter var tro mot designet og sparsomme på en god måte.

En hytte skal stå støtt i årevis

– Hytter fra Rindalshytter er ikke prangende. Er du opptatt av kvalitet, er Rindalshytter det beste valget. Det er en fryd å studere de håndverksmessige detaljene, alt er så forseggjort. Rindalshytter har fått til en vellykket kombinasjon hvor det moderne uttrykket blir montert på en tradisjonsrik måte. Vi er veldig fornøyde med kvaliteten på håndverket og materialene de har valgt, sier Christer.


Tips: Bruk pengene på noe som varer

Ikke spar på hytta, kvalitet koster, men i det lange løp får du det igjen.
– Velger du Rindalshytter, kan det ikke gå galt. Byggsettprisen på Lysthus gjenspeiler kvaliteten og koster en del. Mange andre hytteleverandører har tykke kataloger med en mengde tilvalg. De fleste tilvalgene ligger inne som standard hos Rindalshytter. Da blir ikke prisforskjellen mellom Rindalshytter og konkurrentene så stor som mange tror, oppsummerer
Christer.

Et samlingssted for hele familien

Christer og Hilde har travle hverdager, og reiser til fjells så ofte de kan. Barn og barnebarn kommer gjerne på besøk.
– Det lukter så godt treverk når vi kommer og låser oss inn. Vi kommer hit for å søke ro og kjenne på en
annen følelse. Det er noe spesielt med å våkne opp på hytta. Stå opp,fyre i peisen. Sette seg ned og se på naturen utenfor, sier Hilde. Lysthuset på Oppdal stod ferdig jula 2019. Påska 2020 var det som kjent hytteforbud. – Vi gleder oss ikke bare til den første påska på hytta, men til hver eneste helg, avslutter hytteeierne.

Rindalshytter

Bygget den norske hyttedrømmen siden 1964.

Neste artikkel