Skip to main content
Home » Boligmarkedet » Dette må du tenke på ved kjøp og salg av bolig
Sponset

Å kjøpe og selge bolig er ofte en av de største investeringene vi gjør i livet. Men hva skal man tenke på før man selger eller kjøper? Lønner det seg å pusse opp? Hva bør man gjøre for å øke verdien før man selger? Vår ekspert gir deg sine beste tips til salg og kjøp av bolig.

Emilie Skatvedt

Eiendomsmegler/ Partner/Fagansvarlig, Aktiv Asker og Bærum

Hva skiller Aktiv eiendomsmegling fra andre meglere? 

Hos Aktiv får du en megler som spiller på lag med deg og som bryr seg genuint – ikke bare om å få solgt boligen din, men om å ivareta deg gjennom hele prosessen. Det er en tillitserklæring å bli gitt oppdraget med å selge en bolig, og derfor bruker vi alt vi har av kontakter, faglig oppdatert kunnskap og markedsføringsmuligheter for å få den solgt. Vi har blant annet unik tilgang til informasjon om folks søkevaner på Finn.no. Denne informasjon bruker vi ikke bare til å finne potensielle kjøpere, men også til å skaffe høyest mulig pris for boligen. 

Hva er ditt absolutt beste råd til de som skal selge boligen sin? 

Mitt absolutt beste råd er å bruke megleren din for det den er verdt. Vi meglere sitter på unik kunnskap, ikke bare om fag, men også om hva kjøpegruppen i ditt nabolag er på utkikk etter – for å nevne noe. I tillegg vil en megler se boligen din med helt nye øyne, og kan gi deg gode råd om hvilke grep du bør ta før du legger den ut for salg. Kanskje er det kvaliteter ved boligen din som kan fremheves ytterliggere, eller kanskje du kan gjøre helt enkle grep for å gjøre den mer attraktiv for kjøper. 

Hva bør man gjøre for å øke verdien før man selger? 

Små grep kan gjøre store forskjeller, også når det gjelder salg av bolig. Mitt råd er å sikre at førsteinntrykket av boligen blir så godt som bare mulig når man inviterer til visning. Det kan innebære å feste løse eller skjeve lister, fikse skjoldete maling eller å stelle i hagen. Megleren kan bistå med gode råd til hvilke grep som bør tas i nettopp din bolig. 

Man bør også rådføre seg med megler dersom man vurderer å sette i gang store, kostbare oppussingsprosjekter, med hensikt å øke boligverdien. Det er nemlig ikke gitt at du får igjen for pengene du legger ut, og det hele kan ende opp med å bli et tapsprosjekt. 

Next article