Skip to main content
Home » Boligmarkedet » Hellvik Hus feirer 75 år med jubileumsbolig
Sponset

Hellvik Hus har i mange år bygget drømmeboliger over hele Norge. Jubileumsmodellen No 75 er et minimalistisk og praktisk hus som passer perfekt for mindre tomter og i tettbygde områder.

I 2022 er det gått 75 år siden de to unge fiskerne Hilmar Henriksen og Ingolf Helland fra den vesle bygda Hellvik nord for Egersund i Rogaland startet det som i dag er Hellvik Hus. Lite visste de to om at Hellvik Hus mange år senere skulle bli en av landets eldste og mest erfarne bolig- og hyttebyggere, men grunnlaget la Ingolf og Hilmar allerede fra start. For dem handlet alt om hardt arbeid og kunsten å legge stein på stein, og det gjør det enda.

For å markere 75-årsjubileet har Hellvik Hus spesialtegnet en helt ny og unik bolig, nemlig No 75. Med sitt minimalistiske og stilsikre utseende og sin arealeffektive planløsning passer No 75 godt inn blant de 20 andre ferdighusmodellene i alle størrelser og stilarter fra Hellvik Hus.

No 75 er spesielt tilpasset mindre eneboligtomter og moderne boligfelt hvor det er avgjørende å utnytte tomtens potensial til det fulle.

– En viktig detalj er balansen mellom utsyn og innsyn. Stue og kjøkken er plassert i overetasjen, hvor det også er et stort vindu i front for å ivareta utsikten. Ved å løfte oppholdsrommene fra bakkenivå unngås sjenerende innsyn, noe som er spesielt greit om en bor i et tettbygget boligområde. Samtidig er de resterende vindusflatene smalere for å unngå nettopp unødig innsyn, sier Tomas Westerholm, arkitekten hos Hellvik Hus som tegnet No 75.

Hellvik Hus bygger hus, leiligheter og hytter i alle størrelser og stilarter over store deler av landet. Se utvalget her: hellvikhus.no

Naturlig overbygg

I likhet med alle de andre ferdighusene fra Hellvik Hus kan også No 75 skreddersys til den enkeltes ønsker og behov. Denne fleksibiliteten i utformingen og den tette oppfølgingen hver enkelt kunde får er mye av årsaken til at Hellvik Hus var den kjeden i landet med de mest fornøyde boligkundene i både 2020 og i 2016, ifølge Prognosesenteret.

For arkitekt Westerholm var det viktig at No 75 skulle ha et minimalistisk, men samtidig praktisk uttrykk. For eksempel skaper utformingen av bygningskroppen et naturlig overbygget inngangs- og hage-parti, slik at en får et fint uteområde som legger til rette for late sommerdager ved grillen.

Foto: Hellvik Hus

I tråd med dette har arkitekt Westerholm har i derfor lagt vekt på at en med No 75 enkelt kan velge mellom ulike utforminger. Har du behov for ekstra plass kan 1. etasje utvides. Skulle en ønske å ha kjøkken og stue i underetasje er det fullt mulig, men plassering av oppholdsrom og størrelse på 1. etasje er ikke det eneste som er fleksibelt.

– No 75 kan for eksempel bygges med flatt tak, pulttak eller usymmetrisk saltak alt ettersom hvilke personlige preferanser en har, og hvilke muligheter den aktuelle reguleringsplanen tillater, sier Westerholm.

Hellvik Hus ble etablert i 1947 og er en av landets aller eldste ferdighusprodusenter. I dag består vi av konsernet Hellvik Gruppen og Hellvik Hus-kjeden med 30 forhandlere som dekker store deler av Norge. Les mer her!

Mange sengeplasser

Selv om No 75, med sitt bruksareal på 117,4 m2, ikke er den største eneboligen på markedet utnytter den kvadratmeterne svært godt. I underetasjen har en foruten en praktisk entre to soverom, en tv-stue, et bad og en bod/teknisk rom. Ved behov kan tv-stuen omgjøres til ekstra soverom.

I overetasjen har No 75 en romslig, åpen stue- og kjøkkenløsning samt et soverom, en bod og bad. Foruten de to innvendige bodene er det også en bod utvendig.

– Arealeffektivitet har vært et sentralt nøkkelord i utviklingen av denne boligen. Konstruksjonen gir frihet til å tilpasse planløsningen, men uansett hvordan hvilke valg en tar er en sikret mange sengeplasser på forholdsvis lite areal, sier arkitekt Westerholm.

Hellvik Hus bygger hus, leiligheter og hytter i alle størrelser og stilarter over store deler av landet.

Se utvalget her: hellvikhus.no

Tekst: Hellvik Hus

Next article