Home » Boligmarkedet » Otto Robsahms fem tips til deg som skal pusse opp i sommer
oppussing

Otto Robsahms fem tips til deg som skal pusse opp i sommer

Otto Robsahm
Otto Robsahm
Sinnasnekker'n Otto Robsahm. Foto: Anita Arntzen

Planer om å pusse opp, men aner ikke hvor du skal begynne eller hvordan du skal legge opp løpet? «Sinnasnekker’n» Otto Robsahm hjelper deg i gang.

1. Utnytt sommerværet

De som har hus og hage har som regel også mange oppgaver de kan ta tak i, og vanligvis pleier jeg å si at du skal bli ferdig ett sted før du begynner på et nytt prosjekt. Imidlertid er det noen oppgaver som du nesten bare kan gjøre om sommeren, og da kan det være lurt å prioritere oppgaver som utvendig maling eller bytting av terrassebord mens været er godt, og la andre oppgaver vente litt.

2. Prioriter oppgavene

Førsteinntrykket er viktig. Derfor skal du begynne ute, og sørge for at innkjøringen, hagen og inngangspartiet – altså de tingene man ser først, ser skikkelig ut. Inni huset er det smart å tenke på samme måte. Start med å oppgradere gangen slik at det blir et hyggelig og ryddig sted. Deretter bør du oppgradere de rommene der dere tilbringer mest tid først. Derfor mener jeg at kjøkken, stue og bad har førsteprioritet etter gangen.

3. Gjør deg ferdig med ett og ett rom

Mange velger å starte på mange rom samtidig, og da må du gjøre de samme oppgavene veldig lenge av gangen. Hvis du isteden isolerer, gipser, maler og lister ett og ett rom til det er helt ferdig, blir ikke hver arbeidsoppgave så kjedelig. I tillegg ligger det mye motivasjon i å ha fått et rom helt ferdig. Da kan du gå inn der og samle inspirasjon, og se hvor fint det ble hvis det butter litt i mot når du skal starte på et nytt rom.

4. Finn motivasjon og kunnskap på nett

På YouTube, og mange andre steder på nett, finnes det masse materiale du kan se på for å finne inspirasjon. Men hvis du finner et bilde av et miljø du liker, bør du holde deg til det du ser på bildet. Det er nemlig mange eksempler på at resultatet ikke blir like fint hvis du for eksempel bytter veggfargen. Lurer du på hvordan du utfører ulike oppussingsoppgaver, finner du også massevis av instruksjonsvideoer på nettet.

5. Ikke gjør alt selv

Noen ganger er det mye bedre at du bruker mer tid på jobben og gjør det du er god til der, enn å slite deg igjennom et oppussingsprosjekt du ikke er god på. En fagmann gjør ting raskere og riktigere. Sannsynligvis blir også sluttresultatet bedre enn om du gjør alt selv. Hvis du allikevel vil gjøre mest mulig selv, har du lov til å gjøre det aller meste unntatt det å legge membran på våtrom, rørlegger- og elektrikerarbeid – det må du sette bort til fagfolk.

Av Tom Backe

Neste artikkel