Skip to main content
Home » Boligmarkedet » Riktig belysning – prikken over i`en
Sponset

God rådgivning, gode samarbeid og moderne produkter. Etman skiller seg ut i elektrobransjen. – Vi har litt andre løsninger og skiller oss derfor noe ut fra konkurrentene ved at vi tør å være annerledes, sier Espen Nordby, markedssjef i Etman.

Vi som bor i Norge, er opptatt av lys og spesielt i vinterhalvåret. Riktig belysning kan både skape stemning, gi god atmosfære, være et blikkfang og fremheve for eksempel kunst eller et fint møbel.

Lys til alle anledninger

På hytta har vi gjerne lyst på litt lun og koselig belysning mens lyset på arbeidsplassen skal være behagelig å jobbe i uten å gi refleksjon i pc-skjermen. Det er derfor viktig å tenke på hva man skal bruke lyset til, før man velger produktene.

Etman er produsent og elektrogrossist som produserer og selger installasjonsmateriell til elektrikere i Norden. Etman er for tredje året på rad hovedleverandør av el-materiell til«Eventyrlig oppussing» med Halvor Bakke som vises på TV3 og Viaplay.

–Vi er stolte og ydmyke for å få være med på å sette prikken over i`en på hytter både til fjells, til sjøs og til skogs, forteller Nordby.

DesignX, Etman

Etman leverer alt fra stikkontakter, dimmere, til lamper i alle former og fasonger. De produserer egenutviklet elektromateriell og kabel for det nordiske markedet. Etman er kjent for å skille seg ut og tørre og velge andre løsninger og har det siste året hentet inn elektroinstallatør og kjent TV-fjes fra «Tid for hjem», Gunnar Fjellestad som designer til en ny design-serie.

– Gunnar har god kunnskap og lang erfaring innen lysplanlegging, design og interiør. Da vi ønsket å skape produkter med lekkert design, som også er funksjonelt og installatørvennlig, var det fint å få med Gunnar på laget, sier Nordby. Materiellet i DesignX er ment å kunne brukes overalt og signaturen til produktet er den smale litt opphøyde rammen som rammer inn produktet. Denne skaper et eget inntrykk ut ifra hvordan lyset i rommet treffer produktet.

– Serien er stilren, minimalistisk og har en struktur i overflaten som ikke bare er lekker å se på, men som også er praktisk med tanke på fingermerker, forteller Nordby. Og ikke bare det; Vi har kritthvite stikkontakter og brytere som ikke gulner over tid.

Litt kan gjøre mye

Å skulle velge spennende løsninger innenfor elektro kan føles kostbart og vanskelig, men det trenger ikke koste skjorta, og det er faktisk ganske enkelt.

– Alle kan ha råd til å følge med i tiden, og det skal ikke alltid så mye til. Det er så synd å bruke masse penger på å pusse opp vegger og tak også sette inn den gule kontakten igjen, sier Espen. Vi i Etman har valgt å utvikle produkter som skal være mulig for alle å ta seg råd til, og det skal være mulig for alle å finne alternativer.

– Det finnes så mye spennende der ute, men elektrikerne velger gjerne det de kjenner til selv. Det som blir foreslått er ofte«standard». Derfor er det viktig at sluttbruker selv er litt nysgjerrig. Jeg er selv fra bransjen, så dette kjenner jeg godt til, smiler Nordby. Etman har bevisst valgt å prøve å påvirke sluttbrukeren direkte, og det håper jeg vi har klart med vårt engasjement på Eventyrlig Oppussing og DesignX-serien, avslutter han.

5 lysende ideer til bedre belysning

– La deg bli inspirert på instagram, nett og andre sosiale medier.
– Tør å vær kreativ, prøv noe nytt!
– Spør elektrikeren om han kan vise deg noen nyheter
– Det er lov å komme med forslag selv også!
– Dersom du skal pusse opp eller bygge nytt, sett av penger til det elektriske under planleggingen. Sluttresultatet blir så mye lekrere dersom alt har en helhet.
– Ta gjerne en helsesjekk på det elektriske anlegget innimellom. Det vil kunne spare deg for kostnader senere.

Etman har egne fabrikker som produserer egenutviklet elektromateriell, plastkomponenter og kabel i henhold til gjeldende normer for det europeiske markedet. For mer inpirasjon rundt ditt prosjekt, besøk: etman.no

Av Cathrine Naglestad

Next article