Home » Boligmarkedet » Slik får du et behagelig og delikat baderom
baderom

Slik får du et behagelig og delikat baderom

Baderom
Baderom
Foto: Pexels

Vi bruker badet på en helt annen måte i dag enn vi gjorde før. Mens vi tidligere løp gjennom badet om morgenen for å ta en rask dusj, er badet i dag et rom vi tilbringer mye tid i. 

– Man ønsker å komme inn i et rom som er behagelig, lekkert og delikat. Mange liker i tillegg å slappe av og kose seg i badekaret. Badet skal føles rent, lunt og behagelig, sier Linda Steen, interiørarkitekt og eier av Scenario interiørarkitekter. Linda er også kjent fra Superoppusserne på TV 3.

Hun mener det viktigste når man skal bygge nytt bad, er å velge god kvalitet.

– Badet er husets dyreste rom å bygge per kvadratmeter. Velg derfor varige løsninger og gode kvaliteter, spesielt på fliser og elementer som er dyre å skifte i fremtiden. Vi har en tendens til å skulle kjøpe de billigste flisene her i Norge. Det er ikke alltid så lurt. Kraner, innredning og speil er det ikke så nøye med. Det kan man enkelt bytte ut etter hvert som trendene endrer seg, sier hun.

Linda Steen. Foto: Sturla Bakken

Husk å tenke praktisk

Linda forteller at hun stadig vekk ser kule designbad som er fine å se på, men som ikke er praktiske.

– Et typisk eksempel er en stilig vask der det ikke er noe sted å sette fra seg ting rundt vasken. Mange trenger også ekstra oppbevaringsplass til for eksempel håndklær. Vi damer har veldig mye vi trenger på badet, som ikke er så pent å se på. Lett tilgjengelige skap og skuffer bør være på plass i et moderne bad, sier interiørarkitekten.

God belysning

Belysning er viktig. Lindas beste tips er godt lys ved ansiktsspeilet, og mulighet for å dempe lyset i rommet.

– Det aller beste lyset i ansiktsspeilet, får man med vegglamper på hver side av eller over speilet. Og så anbefaler jeg dimbare downlight i taket. De fleste bad har senket baderomshimling, så det er normalt god plass til integrerte lamper, sier Linda.

12 tips til et stilig baderom

1. Dusjtoalett er veldig populært for tiden.
2. Det samme er rainshower og takdusjer.
3. Eller hva med en dobbeldusj for deg og kjæresten? Dobbeldusjene er også veldig populære blant barnefamilier.
4. Slukrenner er både praktiske og fine å se på.
5. Tenk farge på baderomsbatteriet. Hva med sort, messing, brunerte metaller, børstet stål eller hvitt?
6. Farget porselen har kommet tilbake på vask og wc. Hvitt, grått, beige og sort er populære farger. Gjerne med matte overflater.
7. Runde speil er veldig populært og gir en mykere følelse i rommet.
8. Tenk kule detaljer i kontrastmaterialer eller farger, som for eksempel på kraner, knagger, små hyller og liknende. Sorte detaljer er veldig in nå.
9. Nå skal flisene være store, og gjerne ekstra store. Både på gulv og på vegger.
10. Mer farger er i tiden, ikke bare grått og beige. Knallfarger kan brukes som effekter, gjerne på steder som enkelt kan endres hvis man skulle bli lei av dem.
11. Terazzomønstret flis og naturstein kan bli veldig lekkert. Naturstein er for eksempel en god løsning som benkeplate.
12. Mal gjerne noen vegger med baderomsmaling, eller kle de med panel. Man trenger ikke ha flis på alle veggene.

Av Marte Frimand

Neste artikkel