Skip to main content
Home » Boligmarkedet » Slik får du ny stil på budsjett
Interiør

Slik får du ny stil på budsjett

Maren Baxter
Maren Baxter
Maren Baxter. Foto: Maren Baxter/privat

Det trenger verken være dyrt eller vanskelig å få et eksklusivt hjem med en unik, gjennomført stil. Man må bare være litt kreativ og tenke nytt.

Maren Baxter er interiørinfluencer, og har vunnet titlene «Norges vakreste hjem», «Årets borddekker» og «Sørlandets mest inspirerende instagrammer».

Man skulle kanskje tro at en person med alle disse titlene innabords brukte mye penger på hjemmet sitt. Men det stemmer ikke. Maren brenner for brukt og hjemmelaget, og kjører stil på budsjett.

Fikk ME – måtte tenke nytt

– Da jeg var ferdig utdannet grafisk designer, fikk jeg ME. Det snudde fremtidsplanene mine på hodet. Jeg måtte starte fra begynnelsen og tenke nytt, noe som lærte meg at drømmer og visjoner fint kan virkeliggjøres om man virkelig ønsker det, også på budsjett, sier Maren, og legger til at det ble en liten omvei, men at det pushet henne kreativt til der hun er i dag.

– Det er inspirerende å se hvor mye som kan bli skapt når man tenker annerledes. Kreativiteten blir større, og man finner nye og spennende løsninger, sier hun.

Foto: Maren Baxter/privat

Årets trender

Trender skifter stadig, og ifølge Maren er det viktig ikke å følge dem slavisk, men heller finne en stil man trives med og som gjenspeiler ens personlighet. Likevel kan trendene gi inspirasjon.

– Akkurat nå er det veldig inn med jordfarger. Det mørkebrune er her for fullt, sier Maren.

Og i kontrast til de mørke jordfargene, er sommerens lyse farger.

– For å få en frisk sommerstil, trenger man ikke gjøre om på hele boligen. Bytt ut tekstilene, og frisk opp med blomster og grønne planter, sier Maren, som gjerne går i stikk motsatt retning selv.

– Personlig liker jeg å gå litt mot strømmen, og går gjerne for mørkere farger når sommeren nærmer seg, sier hun.

Slik skaper du helhet i boligen

– For å skape helhet, kan man hente opp veggfargen i ett rom og bruke det på interiøret i et annet rom, sier Maren.

– Tenk også form og farge. Enten én form i flere farger, eller én farge i flere former. For eksempel kan man ha mange runde ting, som en rund vase, et bord og taklampe, og ha forskjellige farger på dem. Eller man kan blande mange forskjellige former, firkanter, sirkler, rektangler, og holde seg til samme farge eller fargetone. Da får man en rød tråd og balanse i rommet, sier Maren, som også har sansen for kontraster.

– Kontraster skaper spenning. Sett inn en pute i en mørk farge mot det lyse. Eller en blank vase mot betong, sier hun.

Marens sju tips til ny stil på budsjett

1. Maling, maling, maling. Og ikke begrens deg til bare vegger. Man kan male dører, kjøkkenfronter, bord, stoler, gulv, fliser og benkeplater.

2. Endre de små tingene. Bytt tekstiler, som putetrekk, pledd og tepper.

3. Gamle bøker er super dekor. Har de feil farge, kan de males eller få på et bokbind.

4. Bland nytt og gammelt. Gå på skattejakt i bruktbutikker. Og tenk form, ikke farge. For alt kan males eller spraymales.

5. Ikke undervurder billige kjeder. Man finner mye fint i butikker som Ikea, Rusta, Jysk og Nille.

6. Bruk naturen. Finn deg en liten busk i skogen, plukk strå du kan ha i en vase, greiner som kan henge ned fra taket og tørkede blomster.

7. Mal stikkontakter og lufteventiler. Det vil gi et helhetlig inntrykk i rommet.

Av Marte Frimand

Next article