Skip to main content
Home » Ditt hjem » 5 interiørtips med Sonja Olsen
Interiør

5 interiørtips med Sonja Olsen

Sonja Olsen
Sonja Olsen
Foto: Sonja Olsen/Filippa Tredal

Struktur

Når man innreder rom med en enkel fargepalett så risikerer man kanskje at interiøret og uttrykket kan bli litt flatt eller kjedelig. Mitt første tips er at man kan unngå dette ved å være bevisst på strukturen på overflatene av de forskjellige elementene. Gode eksempler er puter i forskjellige tekstiler, mønster og fasonger, eller et deilig teppe som mykner opp mot glatte overflater og en ellers begrenset fargepalett. Jeg liker også å bruke gardiner for å oppnå denne variasjonen i struktur og ikke minst bruker jeg krom og sølvdetaljer i kontrast med grovere urner og krukker.  

Kontraster

Som nevnt er kontraster viktig og en grunnleggende effekt i ethvert interiør. Uansett om kontrastene er skarpe eller milde så er det ofte de som avgjør om balansen og atmosfæren i interiøret blir riktig. I mitt interiør er basisfargene lyse og hvite og de mest effektive kontrastene oppnår jeg når jeg bruker elementer i svart og grønt. Jeg har også brukt forskjellige mindre interiørelementer i kraftige farger, men sirkulerer alltid ganske raskt tilbake til basisuttrykket mitt med den lyse grunnfargen som blir kontrastert med svart og grønt.  

Blomster

Når jeg allikevel av og til føler en trang til kraftige farger eller et ekstra tydelig kontrastelement så er løsningen min ofte å sette inn en stor bukett med snittblomster. Fargene jeg velger varierer, men jeg lager alltid buketten slik at blomstene i den er ton-i-ton og slik at den står klart og tydelig ut mot fargepaletten i resten av interiøret. Slike buketter varer omtrent en uke og for meg er det som regel nok for et så kraftig innslag av farge. 

Planter

Grønne planter er derimot faste innslag i mitt interiør. Jeg liker mulighetene de gir med hensyn til forskjellige størrelser, nyanser av bladverk, strukturer og fasonger. Jeg anbefaler å bruke planter som varierer i størrelse og utseende for å oppnå trivsel og et spennende uttrykk. Det finnes mange gode alternativer, masse flott bladverk i fine grønnfarger og ikke minst anbefaler jeg at man finner et lite tre som trives med å være inne.  

DIY

I mitt interiør og min uteplass bruker jeg altså konsekvent lite farger og mye lyse flater for å oppnå en rolig atmosfære med fine, åpne rom. Et praktisk (og økonomisk) tips er å kjøpe store terrakotta-urner på hagesenteret og male dem hvite. Strukturen i steintøyet gir flotte kontraster mot de andre flatene og de grønne plantene. På denne måten har jeg nesten uendelig med variasjonsmuligheter for en ganske rimelig kostnad. 

Av Sonja Olsen, interiørstylist

Next article