Skip to main content
Home » Ditt hjem » Å fornye kjøkkenet kan gjøres både enklere og rimeligere enn du tror
Sponset

Skal du pusse opp i hjemmet? Da bør du vurdere selvklebende folie.

– Over 200 000 nordmenn har brukt selvklebende folie for å fornye hjemmet, forteller Charlotte Warner Melby, nestleder hos Lindas Dekor.

– Og her på Lindas Dekor har vi Norges største utvalg – så det burde være noe for enhver smak.

Det finnes mange positive sider ved bruk av folie, men det er først og fremst meget budsjettvennlig, påpeker Melby. I tillegg er det enkelt å fjerne i etterkant, hvis man ønsker et nytt design. Derfor egner det seg også for leietakere som kanskje ikke har mulighet til å pusse opp boligen de bor i. Det er også enkelt å legge på overflaten, uten noe bruk av kostbare håndverkere.

Charlotte Warner Melby

Nestleder hos Lindas Dekor

Fordeler

– De fleste bruker folie fordi de ellers ville kostet på flere titusener av kroner for et nytt kjøkken. I stedet bruker de rundt tusenlappen. Det er den største grunnen til at folk velger en slik løsning. Den er også enklere å rengjøre og vedlikeholde enn andre overflater, og tåler både varme og fuktighet som finnes på kjøkkenet, opplyser Melby.

Folien er oftest lagd av PVC med lim på baksiden. For påføring må man bare dra av bakpapiret, og sette folien på bakgrunnen. Overflaten kan være kjøkkenfronter, trapp, spisebord, kommoder – egentlig det meste innen interiør og møbler. På designfronten kan Melby love over 150 forskjellige farger og design.

– De mest populære er ensfargede svart, hvit, og grå. Ellers har vi trestruktur i forskjellige farger – ellers er etterligning av flis veldig populært å bruke i sprutsonen over vask og komfyr.

Foto: Lindas Dekor

Økt etterspørsel

Interiøreksperten mener de fleste kjøkken egner seg for fornying med folie, men hvis man har profilerte skapdører, må man velge et design som passer. I tillegg må man være litt mer nøye med påføringen av belegget. Oppussing med folie øker stadig i popularitet, og Melby opplever at flere og flere etterspør dette produktet ved fornying av hjemmet. Blant fornøyde kunder ser hun både menn og damer i alle aldre.

– I starten var dette egentlig tiltenkt kvinner mellom 20 og 40, men nå ser vi at det er populært hos alle. Det er kanskje ikke så rart – når man kan gjennomføre hele oppussingen på en kveld, sier Melby avslutningsvis.

Hvis du selv ønsker å prøve et rimelig og enkelt alternativ til oppussing, tilbyr Lindas Dekor en unik rabattkode du kan bruke ved bestilling – ved å legge inn «ditthjem20», ved kjøp av folie. (Rabattkoden gjelder ikke salgsvarer og er gyldig til 21.04)

Av Morten Risberg

Next article