Home » Ditt hjem » Det handler om hjemmet ditt!
hjemmet

Det handler om hjemmet ditt!

Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i forbrukerorganisasjonen Huseierne. Foto: Christiane Y. Vibe/Huseierne

Det siste året har hjemmet vårt blitt kontor, treningsrom, møtelokale og skole. Vi satte rekord for oppussing, og mye tyder på at det blir slik i år også. Hjemmene våre blir enda viktigere for oss når verden rammes av en krise som i korona-pandemien!

For hjemmet vårt er, sammen med helse og arbeid, viktigste pilarer i velferdssamfunnet vårt. Åtte av ti nordmenn eier sin egen bolig. Dette er en mye høyere andel enn i mange andre europeiske land.

Så når vi nordmenn snakker om «drømmehjemmet», er ikke det tilfeldig. Forskning viser at det å eie bolig har vært knyttet til kortere arbeidsledighetsperioder, økt sannsynlighet for å fullføre høyere utdanning og bedre helse. Eierskap til eget hjem gir trygghet og uavhengighet. Det at så mange eier sin egen bolig bidrar også til en jevnere fordeling av formue i Norge enn i mange andre land.

Vi kommer til å være mye hjemme i år også. «Dessverre», vil mange si. «Heldigvis», sier andre. Og vi kommer til å bruke tid og penger på å forbedre hjemmet vårt. Bruk tiden til å sørge for at hjemme ditt holder seg godt i mange år fremover. Bruk pengene dine fornuftig på vedlikehold som holder hjemmet ditt i god stand!

En annen viktig ting å huske på er at du pusser opp boligen for din egen skyld. Du får sjelden igjen pengene du putter inn i oppussing når du selger det. Om du bruker et sekssifret beløp på nytt kjøkken, så øker ikke salgsverdien tilsvarende. Men: Din livskvalitet øker. Så puss gjerne opp kjøkken og bad for din egen skyld. Men husk altså å ha tett tak og god grunnmur først!

Av Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i forbrukerorganisasjonen Huseierne

Neste artikkel