Skip to main content
Home » Ditt hjem » Halvor Bakke: — Drit i trender!
Interiør

Halvor Bakke: — Drit i trender!

halvor bakke
halvor bakke
Foto: Mona Nordøy

Den karismatiske TV-personligheten og interiøreksperten Halvor Bakke gir sine beste tips til hvordan å sette et personlig preg i hjemmet.

— I all hovedsak er jeg ikke spesielt glad i å snakke om trender. Jeg synes for det første at det blir overfladisk, og for det andre at interiør handler mye mer om hva du som person liker, og hvordan du vil at hjemmet ditt skal fremstå. Jeg mener at du skal drite i trender, og kjenne etter hvordan du egentlig har lyst til at hjemmet ditt skal se ut. Det er når du vrir nøkkelen om døra og kjenner på følelsen av glede idet du går inn du faktisk kan kalle det et hjem – og det er den følelsen jeg jobber for at folk skal kjenne på, sier den anerkjente TV-personligheten Halvor Bakke.

— Skal du mot formodning følge trender, er det et godt utgangspunkt å kjøpe de viktigste møblene i basefarger. Bruk for eksempel penger på en klassisk sofa og et spisebord som du vet varer, og hold deg unna trendfarger på dyre møblementer. Det er nemlig mye enklere å bytte ut et par puter og gardiner enn å kjøpe en ny sofa året etter, legger han til.

Vis hvem du er

Halvor Bakke er kjent fra blant annet «Eventyrlig Oppussing» på TV3, og har tidligere medvirket i andre program som «Homsepatruljen» og «Norges styggeste rom», og har med det lang fartstid som interiørdesigner. Som tips til å sette et mer personlig preg på trendbaserte hjem, mener han at det ikke finnes en bedre måte enn å ramme inn bilder.

— I dag ligger vi heller på telefonen og ser på bilder enn å ramme den inn, og sette dem i hjemmene våre. Det er nemlig dette som gir hjemmet ditt en personlighet, så om du skal følge trender innen interiør anbefaler jeg å printe ut noen bilder, ramme dem inn, og dermed vise hvem som bor i hjemmet.

Hold deg til én stil

For å unngå et hjem med et blandet interiør uten en rød tråd, råder Bakke blant annet å lage en collage med bilder av det du liker, for å deretter finne ut hvilken stil som vil passe din smak.

— Det er når du selv ser hva slags bilder du liker at du også kan velge ut en stil. Det kan være du liker elementer fra den klassiske stilen, Hampton-stilen og den rustikke stilen, men hold deg til én av dem, og ikke bland inn fra alt mulig, for da blir hjemmet ditt mer seende ut som et sirkustelt, sier Bakke.

— Lag deg en fargepalett, og finn tre fargenyanser fra lyst til mørkt i samme fargetone. Deretter bruker du disse tre nyansene konsekvent i hele huset. På denne måten vil du oppnå en helt nydelig flyt i hjemmet, og det spiller nærmest ingen rolle hvilket rom du bruker endene av fargeskalaen, fortsetter han.

Gjør alt på en gang

Der de fleste av oss tyr til eksperthjelp når vi skal klippe håret, bytte avløpsrør eller bygge platting sier Bakke at få benytter ekspertisen som interiørdesignere tilbyr, noe han vet kan gi store finansielle besparelser.

— Du kan spare mye penger på feilkjøp og bomkjøp av ulike møblementer. Ved å bruke en interiørdesigner får du kunnskapen til en arkitekt som hjelper deg med å finne de gode løsningene tilpasset din personlige stil. Dette er også en billig del av enhver oppussing. Mange velger også å pusse opp ett rom av gangen, noe som er en oppskrift på å aldri bli ferdig. Når du da har kommet deg i mål syv år etter, vil du nærmest måtte starte på nytt da det siste rommet du ble ferdig med ikke har samme stil som det første du startet med. Gjør alt på en gang. Bli ferdig. Sitt på rumpa og kos deg i fem år før du gjør noe nytt igjen, sier han.

Blir inspirert av reiser

For å selv la seg inspirere foretrekker Bakke å reise utenlands, og booker seg selv inn på mindre hoteller som han mener i motsetning til de større hotellene gjør mer ut av interiøret sitt.

— Normalt sett er det på reisene mine at jeg virkelig blir inspirert. Akkurat nå er det lite av akkurat det gitt situasjonen vi er i, men jeg pleier å prioritere å bo på litt mindre hoteller da de ofte har gjort mye mer ut av interiøret sitt enn det de større hotellene gjør. I tillegg lar jeg meg inspirere av internasjonale interiørmagasiner, og blir som de fleste andre også inspirert av diverse instagram-kontoer, sier Bakke.

Next article