Home » Ditt hjem » Mystisk Paris-leilighet hadde stått låst og urørt siden 1940 – se den utrolige innsiden
Ditt hjem

Mystisk Paris-leilighet hadde stått låst og urørt siden 1940 – se den utrolige innsiden

Du er nå på vei inn i en utrolig og mystisk leilighet fra 1800-tallets Paris – en leilighet som bærer på en sjokkerende hemmelighet.

Da Olivier Choppin-Janvryit oppdaget denne tidskapselen av en Paris-leilighet i 2010, forsto han at ingen hadde vært på innsiden av den siden eieren forlot leiligheten i 1940. Kvinnen som bodde her, i Paris sitt niende distrikt, fikk leiligheten av sin bestemor, men skal ha flyktet til Sør-Frankrike da nazistene invaderte Paris under andre verdenskrig. Hun etterlot alle eiendelene sine i huset, og fortsatte å betale husleien i mange år. Leiligheten stod imidlertid låst hele tiden og eieren kom aldri tilbake til Paris. Kvinnen ble 91 år gammel og døde i 2010.  Arvingene ønsket å få leiligheten taksert før den skulle selges. Da takstmannen ankom huset, skjønte man raskt at dette var en ytterst uvanlig oppdagelse …

Den mystiske leiligheten ligger i Boulevard Haussmann, en gate som strekker seg fra 8. til 9. arrondissement (distrikt).

wikipedia

Blv-haussmann-lafayette

Når takstmannen Olivier Choppin-Janvryit kom til porten og åpnet døren, ble han møtt av spindelvev og en innestengt lukt. Men de mistet nesten pusten da de så hva som fantes lengre inne i leiligheten.

porten1

Inne i leiligheten lot takstmannen seg imponere av de høye tretakene. De fant også en gammel vedovn og en vask i stein.

imgur

paris1

De fant en utstoppet struts og Mikke Mus-leketøy fra tiden før krigen.

imgur

paris2

Og dette sminkebordet? Hvor fantastisk er ikke det? For et håndverk!

imgur

paris2

Fordi mediene ennå ikke har klart å identifisere kvinnen, som døde i 2010, er det fortsatt mye som er uklart. Hvorfor fortsatte hun å betale leie for den låste leiligheten i sytti år?

imgur

paris4

Men det vi vet er at det var ett funn som overgikk alt annet i leiligheten. Det ble funnet et maleri som sjokkerte kunstverdenen og som ga denne historien om den bortglemte leiligheten ytterligere en twist.

imgur

paris8

Maleriet ble laget på 1800-tallet av den italienske kunstneren Giovanni Boldini. Det viser en følsom kvinne i en rosa satengkjole. Og senere ble det også funnet gamle kjærlighetsbrev med tilknytning til maleriet.

imgur

paris9

Det viste seg senere at kvinnen i maleriet var Marthe de Florian, en fransk skuespillerinne som var kjent for sine kjærlighetsforhold til berømte menn. En av hennes elskere var nettopp Boldini. Ifølge et notat som ble funnet, stammer maleriet fra 1898 da Marthe de Florian var 34 år gammel.

Kan maleriet muligens avsløre identiteten til leilighetens eier? Kanskje det. Maleriet ble laget for privat bruk og ble arvet av Marthe de Florians barnebarn, sammen med leiligheten i Paris. Noen spekulerer i at barnebarnet og eieren av leiligheten het Solange Beaugiron, men dette er ikke blitt bekreftet. Enkelte hevder også at Solange Beaugiron faktisk er personen bak pseudonymet Solange Bellegarde, en berømt fransk forfatterinne.

imgur

paris6

Uansett, maleriet ble auksjonert bort for mer enn 25 millioner kroner, en rekordpris for et verk av Boldini.

Kanskje får vi aldri vite hele sannheten bak denne fantastiske tidskapselen av en leilighet, men i mellomtiden kan vi i hvert fall la oss fascinere av bildene som viser dens tidløse skjønnhet. Del gjerne dette med vennene dine hvis du vil at de også skal få et innblikk i denne fantastiske leiligheten.

Neste artikkel