Home » Ditt hjem » Fra industri og lager til grønt, urbant boligområde
Ditt hjem

Fra industri og lager til grønt, urbant boligområde

Asbjørn Moe (26) og Marit Gårderløkken Larsen er eiere av en splitter ny bolig i det som lenge har vært kjent som et industriområde.

I likhet med områder som Økern, Løren, Ulven og Ensjø, skal Vollebekk gjennom en voldsom oppgradering i løpet av de neste par årene. 800 nye leiligheter skal bygges, og med det også alt som trengs i et familievennlig boligområde.Kjæresteparet Asbjørn Moe og Marit Gårderløkken Larsen slo i sommer til og ble eiere av det som per nå er en ubygd leilighet i et av Obos prosjekter.– Rett før sommerferien begynte vi å undersøke ulike nybyggprosjekter i Oslo – for det er det vi hele tiden har ønsket oss. Vi syntes Vollebekk så veldig spennende ut med gode planløsninger på leilighetene og mye grøntområder. Det er utenfor selve bykjernen og har nærhet til marka, men samtidig bare litt over ti minutter unna Jernbanetorget med T-bane, forteller Moe.

Fra industri til grønt sentrum

Vollebekk ligger midt mellom Risløkka og Lunden Hageby i Bjerke bydel. De fleste forbinder områder som Økern og Vollebekk med helt andre ting enn grøntområder og nabolag, men de senere årene har vi sett flere steder i nærheten transformeres fra og stort sett bestå av lagerbygninger eller nært ingenting, til å bli familievennlige, grønne boligstrøk med egne sentrum, nye skoler og kjøpesentre.

– I dag er jo ikke Vollebekk mer enn et industriområde, men innen et par år vil nok området være noe helt annet, påpeker Moe.

– Utifra det vi ser på tegningene og hvilke planer som er lagt, så tror jeg det blir veldig bra. Søsteren min og kjæresten kjøpte på Løren for noen år siden, og der var det jo heller ikke noe for ti år siden. Løren har har vært igjennom litt av samme utviklingen som Vollebekk skal, og der har det blitt kjempefint. Jeg tror Vollebekk vil ha stor vekst. Det er jo heller ikke så langt unna Økern som har store planer med utbygging av nytt kjøpesenter, badeland, hoteller og restauranter, sier han.

KJØPER USETT OG UFERDIG LEILIGHET: – Vi stoler på de tegningene vi har sett, og vi kjenner også flere som har gjort det samme med gode erfaringer, sier Asjbjørn Moe. Han flytter inn i ny leilighet på Vollebekk sammen med kjæresten Marit Gårderløkken Larsen høsten 2019. Foto: Privat

Trygt å kjøpe uferdig bolig

Paret bor i dag i en Obos-leilighet i Kværnerbyen, og det er først høsten 2019 at de kan vri om nøkkelen i den splitter nye treromsleiligheten på Vollebekk.

– Jeg skulle jo ønske leiligheten sto klar i dag, men vi bor bra i dag også, så det er ikke noe problem å vente, sier Moe.

Det å kjøpe en helt usett, ikke engang ferdig bygget, leilighet er ikke noe de måtte tenke to ganger på.

– Vi stoler på de tegningene vi har sett, og vi kjenner også flere som har gjort det samme med gode erfaringer, sier Moe.

– For min del er Obos noe solid som alltid har levert gode boliger, fortsetter han.

Leilighetene som bygges skal være lettstelte, moderne og alle med egen uteplass. De kommer i alt fra to- til fireroms og fra 39 til 103 kvadratmeter.

Paret har også fått anledning til å sette sitt preg på leiligheten gjennom ulike tilvalgsmuligheter.

– I et nybygg er jo alt nytt, så da bør det også være i god stand, påpeker Larsen.

Ny skole sto klar høsten 2017

Paret vil da bo 13 minutter med t-banen fra sentrum, men med et helt nytt Vollebekk torg og dessuten ikke langt unna det nye kjøpesenteret, «Noor», på Økern, som skal stå ferdig i 2022. Helt nye Vollebekk skole sto ferdig til skolestart 2017, og det er videre planlagt både barnehage, butikker og grøntarealer.

– Jeg tror det blir veldig bra, blant annet med den nye skolen og at det er planlagt ny barnehage. Vollebekk har jo vært et industriområde, men jeg tror det kommer til å bli kjempefint, sier Larsen.

Neste artikkel