Home » Ditt hjem » Slik dekker du det perfekte sommerbordet
Tips og triks

Slik dekker du det perfekte sommerbordet

Ved å blande ulike materialer skaper du det perfekte bordet til koselige sommerkvelder med gode venner. Bruk både det du finner i naturen og det du har stående i skapet inne.

Det er koselig å invitere venner til middag om sommeren, og minst like koselig å overraske dem med et vakkert dekket bord.

– Når jeg skal dekke sommerbordet, liker jeg å leke meg med forskjellige materialer. Jeg bruker gjerne både betong, tre, hamp, keramikk og krystall på samme bord, sier interiørblogger og stylist Marianne Haga Kinder. Hun står bak en av Norges største instagramkontoer innen interiør,@inspirasjonsguidennorge og deler også gode råd på bloggen Mariannehagakinder.com.

Bruk krystallet

Litt pynt å bordet er viktig, men det trenger ikke å være komplisert. Bruk gjerne det naturen selv har å by på.

– Når markblomstene er på sitt vakreste, er det bare å la det bugne på bordet. Dette er for øvrig en god anledning til å hente frem krystallvaser i forskjellige høyder og ha markblomster i disse. Husk at krystallet må brukes. Du har ikke glede av det hvis det står i skapet fordi du er redd for at det skal gå i stykker, sier hun.

Det samme gjelder sølvtøyet og det fineste serviset. Det er ingen grunn til at det kun skal tas frem til jul og nyttår.

– I vasene velger jeg aller helst hvit hundekjeks. Dette er min favoritt blant markblomstene, sier hun.

Dropp duken

Hvis du vil kan du legge en duk på bordet, men det er ikke nødvendig når dere skal spise ute. Velg gjerne spisebrikker i stedet.

– Jeg bruker alltid spisebrikker når jeg ikke bruker duk og liker også å bruke dekketallerkener. Til sommerbordet velger jeg gjerne dekketallerkener i tre, da disse gir en fin varme til bordet, sier hun.

For å gi bordet et litt mer eksklusivt preg, anbefaler interiørbloggeren å bruke servietter i lin eller bomull. Disse er myke å tørke seg på, og gjestene føler at du viser dem en ekstra omtanke.

Myke tøyservietter

Tøyservietter er fint i seg selv, men med noen søte serviettringer, blir de enda finere.

– Ta tak i midten av servietten og rist den kraftig. Da legger den seg pent før du drar serviettringen på. Selv liker jeg godt at serviettene ser litt tilfeldige og rufsete ut og bretter dem derfor ikke. Skal de brettes, kreves det at du stryker dem, og det har jeg som regel ikke tid til, sier Haga Kinder.

Serviettringer finner du i forskjellige varianter i interiørbutikken, men er du kreativ, kan du også lage dem selv.

Husk varme pledd

Når sommeren endelig har kommet til Norge, liker de fleste av oss å bruke uterommet så mye som mulig. Er det varmt og godt, blir vi ofte sittende ute i de små timer.

Sittekomforten til gjestene er derfor også viktig.

– Sørg for masse deilige puter og gode stoler eller en sofa dere kan boltre dere i før eller etter måltidet. Myke puter, varme pledd og tente lykter gjør det både behagelig og hyggelig å bli sittende ute i mange timer, sier hun.

Heng også gjerne opp lyslenker ved bordet. Dette gir en god stemning.

FAKTA

Gullfjæren Interiør Award

Sammen med Franciska Munch-Johansen står Marianne Haga Kinder bak Gullfjæren Interiør Awards. Dette er en årlig prisutdeling der Norges viktigste Influencere innen interiør på Instagram kåres og hedres. Finalistene blir nominert gjennom stemmegiving på Instagram og vinneren plukkes så ut av en fagjury. Målet er å løfte frem dem som inspirerer andre og samtidig skape samhold og inspirere til videre arbeid.

Av Katrine Andreassen, 

Neste artikkel