Home » Ditt hjem » Vet du hva som skjer hvis du legger et kaffefilter i alle blomsterpottene dine?
Ditt hjem

Vet du hva som skjer hvis du legger et kaffefilter i alle blomsterpottene dine?

Tidligere ble kaffefilter først og fremst brukt til å brygge kaffe, men i nyere tid har flere hage-entusiaster fått øynene opp for å bruke disse på tomta si.

Du lurer kanskje på hvorfor? Jo, kaffefilter er ikke bare supert når man skal brygge seg en kanne med kaffe. Slike filter av papir kan nemlig brukes til flere andre ting – og noen av dem er veldig fordelaktige for dine bedd og planter!

Bildekilde: Shutterstock

Det trenger ikke være vanskelig i det hele tatt å la vekstene dra nytte av kaffefilterets funksjoner. Det du først skal gjøre, som Apartment Therapy tipser om, er å plassere kaffefilteret i bunnen av en blomsterpotte. Det bør altså ligge mellom dreneringshullene nederst i potten (der vann og smuss vanligvis finner veien ut) og jorda.

Når du har gjort dette kommer filteret til å la vannet renne ut, men jord og annet blir igjen. Og hvorfor spiller det noen rolle? Jo, fordi at jorda ofte tetter igjen disse hullene når vannet skal renne ut. Dette kan føre til at vannet dermed renner saktere ut, at luft hindres fra å komme inn, at røttene råtner – og alt dette kan igjen føre til at planten dør.

Du har sikkert sett folk gjøre noe lignende, da med grus i bunnen av blomsterpotten. Dette er litt av det samme prinsippet, men trikset er faktisk enklere i tillegg til at det tar opp mye mindre plass i potten. Dette innebærer at du får plass til mer jord i pottene – noe blomstene kommer til å takke deg for!

Men det finnes enda et knep som viser hvorfor kaffefilter og blomster gjør seg bra sammen.

Siden kaffefilter er absorberende så kommer de til å passe på at det forblir fuktig hver gang du vanner blomstene. Filteret passer på at det ikke blir mye fukt at røttene vil råtne, men akkurat nok til at du ikke trenger å vanne like ofte!

Takket være kaffefilteret blir det litt som å ha din egen selvvannende blomsterpotte, og det høres vel ikke akkurat dumt ut?

Sist men ikke minst kan kaffefilteret brukes når du skal flytte blomstene eller bytte potte.

Kaffefilteret vil da passe på at det ikke blir jord og møkk overalt. Lurt eller hva?

Hjelp gjerne til med å dele dette videre så flere kan dra nytte av disse smarte triksene. Da blir de glade!

Neste artikkel