Home » Ditt hjem » Visne orkidéer? Her er det ukjente trikset som fikk Helens planter til å blomstre
Tips og triks

Visne orkidéer? Her er det ukjente trikset som fikk Helens planter til å blomstre

Orkidéer er utrolig flotte blomster å pynte hjemme med, men mange sliter med å holde dem i live når de begynner å bli visne. Etter utallige forsøk på å få de til å blomstre igjen, ender man stort sett opp med å bare kaste blomsten i søppelkassen.

La oss si det slik – hvis du ikke klarer å få nytt liv i orkidéene dine, så har du gått glipp av Helen Nordvalls geniale triks.

Mange tror at orkidéer er døde når de slutter å blomstre, men det er ikke tilfellet. Orkidéer kan nemlig overleve i lang tid, og derfor skal du ikke gi opp før du har forsøkt riktig metode for å få de til å blomstre igjen.

– Jeg var så utrolig lei av orkidéene mine. To år uten blomster! Men så kom jeg på at jeg hadde lest et sted at man skulle skylle av all jord og sette planten i en gjennomsiktig vase med vann, forteller Helen Nordvall til Expressen Leva&Bo.

Facebook/Helen Norvall

Helen saumfarte derfor nettet for å finne ut mer om disse blomstene.

– Jeg børstet og skylte bort all jord og satt deretter plantene i gjennomsiktige vaser med vann, og etter bare to uker hadde den første knoppen kommet, sier hun.

En del av røttene lot hun stikke opp av vannet, og nå blomstrer de mer enn noensinne.

– Nå blomstrer de for fullt og er kjempefine. Jeg er så glad for at jeg oppdaget dette trikset. Nå blir det aldri mer jord for min del, og vannet bytter jeg ut når det begynner å se grumsete ut, etter kanskje en uke.

Helen ble så positivt overrasket over at trikset fungerte, og delte derfor sin nye kunnskap på en Facebook-gruppe. Der fikk hun mange tilbakemeldinger fra andre som også hadde opplevd samme effekt med sine orkidéer.

Foto: Pixabay

Prøv dette trikset med dine orkidéer hvis du også sliter med å holde dem i live. Del gjerne Helens tips videre med dine venner, slik at de også kan la orkidéene blomstre i vinduskarmen i lang tid fremover.

Neste artikkel