Home » Energieffektive boliger » Fremtidens isolering har endret byggeplassen for godt
Sponset

Blåseisolering har de siste årene revolusjonert både byggeplasser og næringsbygg, og har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er blåseisolering både billigere og mer effektivt.

– Vi har kunder som sier de sparer flere titusener på å bruke oss, sier Isobyggs gründer Frode Næss.

Frode Næss er utdannet byggmester og startet eget snekkerfirma i 2004. Noen år senere ønsket Frode å starte med en nisje i tillegg til snekkerdelen, og etter å ha sett et kort innslag om blåseisolering på TV, visste han med en gang hva han ønsket å spesialisere seg på.

– Jeg gjorde en del research, og i 2012 startet jeg med blåseisolering, som jeg har holdt på med siden den gang, forteller Frode, som etter hvert avviklet snekkerfirmaet for å fokusere på blåseisolering gjennom firmaet Isobygg AS.

Frode Næss 

Gründer, Isobygg 

Utrolig effektivt

Mens Isobyggs unike blåseisolering egner seg spesielt godt til bruk i nye bygg, er det mange som husker den typiske blåseisoleringen man etterisolerte gamle og eksisterende boliger med. Blåseisoleringen Isobygg benytter seg av, er derimot en isoleringstype med en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering.

– Blåseisolering er utrolig effektivt, og man har ikke mulighet til å isolere hverken like bra eller like raskt med tradisjonell isolering, poengterer Frode.

Han utdyper at de kun bruker én til en og en halv dag på å isolere en enebolig, som ellers ville ha tatt to til tre uker med tradisjonell isolering.

– Som ett eksempel kan vi isolere opptil 300-400m2, 20 cm vegg, eller 1000m2 mørkeloft på en normal arbeidsdag, opplyser Frode

Med blåseisolering kan man øke komforten i en bolig betraktelig, og selv om rundt 90 prosent av Isobyggs kunder er næringskunder, har de i dag stadig flere privatkunder som følge av den høye strømprisen. Foto: Isobygg

– Isoleringen fyller også veldig godt, og det blir et bra resultat. Det er også et helt rent miljøprodukt, som består av resirkulert glass, og siden produktet har den høyeste brannklassen; A1, er det svært få begrensninger på hva vi kan bruke det på, understreker Frode, og legger til at de kan blåseisolere alt fra mindre boliger til store næringsbygg, boligblokker og driftsbygg. Ingen oppdrag er for små eller for store.

– For et firma er det ekstra lønnsomt å bruke oss. Da slipper man å betale dyrt for materialinnkjøp, snekkernes timer, logistikk og avfall, fastslår han. Alt vi trenger har vi i bilen når vi kommer ut på oppdrag.

Sparer tid og penger

Frode Næss har kunder som forteller de sparer flere titusener på å bruke Isobygg og deres blåseisolering, blant annet fordi det korter ned byggetiden betraktelig. Isobygg har for eksempel, ved flere anledninger, bidratt til at flere firmaer slipper dagbøter rett og slett fordi de korter ned byggetiden med sitt revolusjonerende produkt.

Siden Isobyggs oppstart i 2012, har Frode bygget opp flere avdelinger på landsbasis. Per i dag har Isobygg hele 15 avdelinger, og de søker stadig etter flere forhandlere.

– Vi har åpne områder der vi ønsker oss forhandlere, blant annet i Stavanger, Nord-Norge og Arendal, opplyser Frode, som drifter Isobyggs hovedkontor i Heimdal i Trondheim, i tillegg til sin egen avdeling Isobygg Midt-Norge AS.

– I vår organisasjon har vi satt sammen et dedikert team av erfarne bransjefolk, hvor hver enkelt driver sin egen avdeling. Dette teamet består av de rette menneskene, og de utgjør en uvurderlig ressurs for Isobyggs suksess. Vi har samlet et fantastisk team som ikke bare har sterke faglige kvalifikasjoner, men også et enestående samarbeid og samhold, understreker Frode med et smil. Denne kompetansen og samarbeidsånden er en nøkkelkomponent i vår evne til å oppnå suksess, og vi er stolte av å ha dem som en viktig brikke i vårt Isobygg-fellesskap. Med blåseisolering kan man øke komforten i en bolig betraktelig, og selv om rundt 90 prosent av Isobyggs kunder er næringskunder, har de i dag stadig flere privatkunder som følge av den høye strømprisen.

Blåseisolering

Vi er der du er!

– Vi utfører gjerne oppdrag for privatpersoner, men å etterisolere mørkeloftet på en enebolig tar ca en time, så da samler vi flere slike oppdrag på en dag. Med det sagt er det et enormt potensial i den eldre bygningsmassen, så vi blir nok ikke arbeidsledige med det første, fastslår den muntre byggmesteren.

Da Frode startet opp i 2012 var det tungt å selge inn produktet, og det var vanskelig å komme inn på markedet med et helt nytt produkt. Med det skulle ofte ikke mer til enn en demo på byggeplassen for å overbevise de aller fleste om at blåseisolering var et mye bedre produkt enn tradisjonell isolering.

– Det finnes mange gamle «ørner» i bransjen, som mener at det tradisjonelle er det beste, og det er disse vi synes er artigst å overbevise, humrer han.

– Noe som er helt unikt er at det er et produkt som ikke siger, som folk ofte forbinder med blåseisolering fra tidligere av. Det garanteres både fra oss, produsenten og SINTEF at isoleringen ikke siger med tiden i lukkede hulrom, understreker Frode.

Bedre for miljøet

Med dagens økte fokus på miljø, stiller blåseisolering sterkt med sine unike, miljøvennlige egenskaper. Og Isobygg er et firma som har miljøet i tankene hele tiden – både når det gjelder avfall, produkt og maskinpark.

– I dag er enkelte byggeplasser fossilefrie, og har ikke lov til å ha maskiner gående som går på drivstoff. Vi har kun maskiner som går på fornybar energi, og vi bruker miljøvennlig plast. Når vi er ferdige har vi svært små mengder avfall, mens det blir containere med avfall med tradisjonell isolering!

Med en kundeportefølje som inkluderer for eksempel Consto, Veidekke og Betonmast, går oppdragene som oftest via jungeltelegrafen for Isobygg og deres 15 avdelinger, og fremtiden ser veldig lys ut for den store isoleringskjeden.

– I dag har vi kommet så langt at arkitekter til og med beskriver blåseisolering på bygget. De ser at det er et bra produkt med et bra resultat, og det er utrolig gøy, avslutter Frode Næss med et smil.

Om Isobygg

Vi blåseisolerer alle typer konstruksjoner, også nybygg. Vi har avdelinger rundt om i Norge. 

Les mer på isobygg.no/avdelinger
[email protected]
Telefon: 47 63 07 00
Adresse: Industriveien 73, 7080 HEIMDAL

Neste artikkel