Skip to main content
Home » Energieffektive boliger » Så enkelt får du kontroll på strømforbruket
Sponset

Nå som strømmen er såpass dyr, har mange behov for å få kontroll på strømforbruket. Ved å styre energien i boligen din, kan du spare strøm, og dermed få større kontroll på strømregningen, større forutsigbarhet, sikkerhet, trygghet og ikke minst, komfort.

– Det kan høres både dyrt og komplisert ut, men det er det ikke. Vi lager produkter som både er rimelige og enkle å bruke. Vi er veldig opptatt av at vi ikke skal fordumme sluttbrukeren, sier Terje Lillemo, direktør i CTM Lyng.

Terje Lillemo

Direktør i CTM Lyng

Produktene gjør det enkelt å justere strømforbruket etter strømprisene. Lillemo forklarer hvordan:

– Det viktige er å styre unna høyt samtidig forbruk, samt høyt forbruk når strømmen er dyr. mTouch OP reduserer automatisk forbruket når strømprisen er høy. I tillegg til å «klippe toppene» i forbruket, når man for eksempel lager mat eller dusjer, sier han.

Enkelt å installere og bruke

CTM Lyng har i over 30 år levert det som i dag kalles smarthusløsninger. Systemet mTouch OP er nylig lansert og er et trådløst, enkelt og åpent styringssystem som tillater at mange andres produkter kan koble seg på og snakke med deres produkter.

– Det blir et sømløst grensesnitt mellom produktene. Det er gjerne en utfordring at de som har størst behov for slike løsninger og produkter, som setter dem i stand til å spare strøm, ikke har råd til det. Derfor er det viktig for oss å ha rimelige og brukervennlige produkter, som alle har råd til og som raskt betaler seg ned, sier Lillemo.

Man trenger ikke installere hele systemet over hele huset med en gang. Man kan begynne med ett enkelt produkt og bygge ut rom for rom, ut fra økonomi og behov. Det finnes også enkle løsninger for dem som vil ha styring, men ikke ønsker en app.

– Produktene er konstruert for enkel oppgradering, hvor kun et enkelt frontbytte er nødvendig. Dette fordi vi vet at installasjoner i mange nye boliger ofte er så enkle og rimelige som mulig, uten smarte strømsparende funksjoner, sier Lillemo.

Bærekraftig og kortreist

Produktene utvikles og produseres i Trøndelag. Målet er å bruke så mange lokale leverandører som mulig, slik at produktene trygt kan gis stempelet kortreist.

– Det gjør noe med både bedriftens fotavtrykk og miljøstempelet på hvert eneste produkt. Kundene blir mer og mer bevisst på opphav og levetid, og vi skal møte dem på det, sier Lillemo.

CTM Lyng distribuerer produktene gjennom grossister til elektrikere, men de utvikler og produserer også produkter for andre aktører, både konkurrenter innen elektromarkedet og andre.

Lillemo forteller at det er viktig at produktene er produsert i Norge, for norske forhold, slik at kundenes forventninger til kvalitet og driftssikkerhet er godt tilpasset det norske markedet.

– Det er ikke så mange andre land som har de samme kravene som vi har i Norge til termostater, dimmere og komfyrvakt. Vår over 30-årige erfaring lagt inn i produktene, gir kundene en garanti om at vi vet hva som kreves og at vi aldri vil gå på akkord med kvaliteten, sier han.

Produktene kan kun kjøpes gjennom profesjonelle kanaler. Dette er for å sikre riktig installasjon og dermed en levetid som kundene forventer. Det enkleste er å spørre din elektriker.

– Vi har syv års garanti på produktene. For å kunne tilby det, er vi helt avhengig av at det er kompetente fagpersoner som installerer dem, sier han.

Ligger i front

Selv om CTM Lyng ligger i front i bransjen, har de store ambisjoner om å utvikle seg videre.

– Vår ambisjon er å bli litt bedre hver eneste dag. Vi skal hele tiden tenke på sluttbrukeren, og ikke legge til masse funksjonaliteter som man kanskje egentlig ikke trenger. Det kommer ingen til gode, verken oss eller sluttbrukeren, sier Lillemo.

Tekst: Marte Frimand

Next article