Home » Hus og hytte » Hot or not på interiørfronten? Det er ikke så viktig bare du trives!
Interiør

Hot or not på interiørfronten? Det er ikke så viktig bare du trives!

Tone Kroken
Tone Kroken
Foto: Yvonne Wilhelmsen

Er du en av de som stadig er på søken etter å finne din stil hjemme, og kaster deg på nye trender og innredningsdetaljer? Den dyre lampen du kjøpte som var inn i fjor – er den ut nå? Skal planten stå på pidestall i år, og er det egentlig kult med duftlys?

Tone Kroken er en av disse som bare føler hva som fungerer i hjemmet. Ved et trylleslag flytter hun på tepper, bærer inn den gamle krakken du brukte da du malte sist, slenger opp en plante og vips så var det koselig – og trendy. Den allsidige interiørstylisten/arkitekten reiser verden rundt for inspirasjon, driver nettsiden Lazydays.no, har gitt ut bok med gode tips og er stadig inspirerende gjest på God Morgen Norge. Men hvordan får hun det til å se så lekende lett ut?

– Jeg elsker tingene mine og sliter med å kvitte meg med det jeg er glad i. Så det jeg gjør, er å beholde noe av det jeg har, og blander det med noe nytt. Ved å kombinere forskjellige stilarter får du en lun og personlig atmosfære. Noen tror at hvis de skal ha den moderne stilen så skal alt være moderne, men det å blande gir deg en unik stil du vil trives i.

Interiørstylist/arkitekt Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Puter på vandring

Pynteputer er et element som enkelt kan byttes ut for å fornye. Noen av oss bytter flere ganger i året, og kombinerer størrelser og materiale, men hvor i all verden skal vi gjøre av de gamle putene, og hvor mange skal vi ha?

– Jeg er flink til å re-gifte. Skal jeg bort til en venninne, så kan jeg godt ta med en pute jeg er litt lei av som vertinnegave. Den kan jo pynte opp hos noen andre istedenfor hos meg. Det er også mange som glemmer at puter kan bytte rom. Puter som var inne i fjor, kan komme ut i hagemøblene i år, eller på hytta eller soverommet. Det er flott med puter i dobbeltsenga. Du trenger jo heller ikke bytte ut alle putene, men kanskje en ny i sofaen. Det behøver heller ikke være for mange puter, sier Tone.

Bruk magasiner som inspirasjon

Ikke alle kan suse land og strand rundt og plukke med seg fine ting fra eksotiske steder på den andre siden av jorden. Tone mener at det trenger vi heller ikke.

– Det er masse inspirasjon å finne i magasiner, så du enkelt kan fornye deg. Ved å bytte ut pledd og puter, bruke organiske ting som et fint fruktfat i tre og dekorere med planter, så skaper du en lun atmosfære. Ikke velg for bråkete ting. Ton det hele litt ned.

Hjemme hos Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Heller Ajaxlukt enn bollelukt ved salg

Det er snart vår og høysesong for salg av boliger. Tidligere kunne man kjenne bollelukten langt nede i trappoppgangen før visning, og mange har brukt mye penger på å pusse opp leiligheten eller huset før salg. Tone har noen gode råd som ikke trenger å koste skjorta:

– Ta utgangspunkt i kjøkken og stue, men ikke hiv ut kjøkkenet. Det er det siste jeg ville ha gjort. Frisk heller opp et gammelt kjøkken ved å male det. Et gulnet tregulv kan slipes og beises med en hvit eller grå beis. Selv elsker jeg malte gulv. Det gir et rolig og fint inntrykk, sier hun.

– Og duftlys og bollelukt, Tone? Inn eller ut?

– Ja, til duftlys, men ikke for mange, så du får vondt i hodet, og heller duften av et rent hjem enn bollelukt, avslutter Tone leende før hun suser videre til neste oppdrag.

Mer inspirasjon finner du på @tonekrok på Instagram.

Tones trend-tips

1. Mal vegger, karmer og dører i samme gjerne lyse farge for større romfølelse.

2. En stor plante eller et tre kan fylle opp en tom vegg. Tenk litt store, få objekter fremfor mange små.

3. Kjøp noen fine lamper. Det kan gjøre mye for inntrykket.

4. Rydd opp. Gjør så man ser rommet og utsikten, og ikke tingene dine.

5. Sørg for at badet ser friskt og rent ut. Kjøp noen nye håndklær og en lekker såpe, sett inn noen grønne planter, som et fikentre eller bananplante.

6. Ikke vær opphengt av å følge moten, men å gjøre det hyggelig.

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel