Home » Hus og hytte » Interiørstylistenes beste tips
Interiør

Interiørstylistenes beste tips

Kvinne hjemme
Kvinne hjemme
Foto: Unsplash

Ved å stole på deg selv og din egen smak, skaper du et mer personlig og spennende hjem. Vi har bedt interiørekspertene Marianne Haga Kinder og Mads Molvik svare på tre spørsmål.

Hva er ditt beste tips som kan gi stor forandring?

Marianne:

– Det beste tipset er å male veggene, og ellers er det nyttig å ta en rydderunde med jevne mellomrom, sier interiørstylist Marianne Haga Kinder.

Hun mener vi kan bli litt blinde på eget interiør, og at det å flytte på sofaen og bildene kan være nok til å forandre rommet totalt.

– Tenk årstider og ha et lager der du kan bytte mellom vår, sommer, høst og vinter. Det du blir lei, kan du selge på Finn eller gi bort, sier hun.

Mads:

– Det må være fem liter maling og en kartong rødvin. Maling koster lite, gjør stor forskjell og du kan skape forandring på nytt og på nytt, sier interiørdesigner Mads Molvik.

Selv maler han gjerne noen vegger eller rom et par ganger i året.

– Vær litt vågal når det gjelder farge, for det er faktisk bare å male over igjen hvis du blir lei. Har du lyst interiør vil en dyp farge på veggen få dette til å vises enda bedre, sier han.

Interiørstylist Marianne Haga Kinder (@inspirasjonsguidennorge og @Gullfjaeren Interiør Awards) og interiørdesigner Mads Molvik (@byMads). Foto: Hilde Brevig/privat

Hva kan nordmenn flest bli flinkere til?

Marianne:

– Helt klart det å skape sin egen stil. Mange sliter med alle valgene som finnes når det gjelder møbler og interiør, og har lett for å velge noe de har sett før. Kjøper du både sofa, bord, stoler og lamper samme sted, kan det føre til at hjemmet blir litt upersonlig, sier hun.

Det samme gjelder tekstiler. Velger du velur på alle putene, blir det ofte kjedelig.

­– Det er kontraster som gjør interiør spennende, sier hun.

Mads:

– Bli flinkere til å stole på deg selv, og finn ut hva du liker, er rådet fra Molvik.

Han føler at mange ender opp med å kopiere naboen når de skal finne på noe nytt hjemme.

­– På Instagram og Pintrest virker det som 97 prosent av alle nordmenn henter inspirasjon fra hverandre. Tenk derfor gjennom hva du syns er fint og stol på dette når du skal gjøre forandringer hjemme, sier han.

Hva bør man legge mest vekt på ved forandring hjemme?

Marianne:

– Det fineste jeg ser er når interiøret gjenspeiler dem som bor der. Skap balanse mellom nytt og gammelt og eksklusivt og rimeligere, sier hun.

Tenk gjennom hva du henger på veggene, og la de fargetonene du liker best gå gjennom som en rød tråd.

– På bad og kjøkken kan du gjerne velge armatur i gull, messing eller sort i stedet for sølv, og det er også en økende trend å bruke farger på tak, vinduskarmer og dører. Det tilføre interiøret noe nytt og unikt, sier hun.

Mads:

– Ha en plan som du holder deg til slik at du skaper en rød tråd. Lag et album der du laster inn produktbilder, farger, planter, lamper og annet du liker, for når du lager en collage blir det lettere å se for seg det det ferdige resultatet, sier Molvik.

Han anbefaler å følge det han kaller 70-20-10-prinsippet.

– Det innebærer at du velger en hovedfarge, en kontrastfarge og et spennende element. Det skaper en herlig balanse og god atmosfære i det ferdige resultatet, sier han.

Neste artikkel