Home » Kjøkken og bad » Det perfekte spabadet
Kjøkken og bad

Det perfekte spabadet

Mange ønsker seg boblebad, men det finnes mange forskjellige varianter i markedet. Hva bør man legge vekt på for å få en best mulig helhetsopplevelse i ditt spabad?

Det er særlig tre ting som er viktig når det gjelder valg av kar, det er ergonomien i karet, hvor god massasjen er og hvor enkelt det er å gjøre karet rent.

– SpaBadene våre lages i kompositt. Det bidrar til at karene kan lages dypere, at badedelen blir lenger og med riktig design for å gi god vannmassasje der du trenger det mest, nemlig på skuldrene og i nakken. Hvis ikke skuldrene og nakken er under vann, så blir heller ikke massasjen særlig effektiv. Kroppen får også en helt perfekt liggestilling så du kan slappe godt av, noe som er viktig for å få den riktige, avslappende spafølelsen, forklarer Kjell Christensen som er designer og daglig leder i Hurricane SpaBad AS.

God massasje

Boblebad og massasjebad leveres enten med vanndyser, luftdyser eller en kombinasjon av vanndyser og luft som setter vannet i bevegelse, noe som gir massasje. Disse systemene består av slanger, rør og kanaler som er vanskelige å rengjøre, og hvor de små luftdysene i bunnen av karet gir liten eller ingen massasje. Med vanndyser i karets vegger får man bedre massasje effekt, men sjelden der man trenger det mest, nemlig i skuldre og nakke. Begge systemene har ulempen med at man blir sittende i klorlukt. Man bør nemlig tilsette klortabletter siden denne tekniske løsningen kan gi høy konsentrasjon av bakterier.

– SpaBadene har et annerledes design. SpaBadet har kun luftdyser hvor luften kommer fra en luftturbin som blåser luft via bunnventilen i karet. Bunnventilen fordeler luften under de to gjennomsiktige bunnplatene. I bunnplatene er det mange store luftdyser hvor luften presses gjennom og setter vannet i bevegelse. Vi har tre nivåer på massasjeeffekten og slik at du blir massert med jevnt trykk langs hele ryggen og spesielt over skuldrene og nakken, sier Christensen.

Tenk så deilig det må være å fylle karet, dempe lyset, tenne noen stearinlys, senke kroppen dypt ned i karet og få en deilig, reell massasje og kjenne at stresset etter hverdagsjaget forsvinner. PÅ bildet ser du et et Hurricane SpaBad 190 cm Oval med massasje. Foto: Hanne Rom Havaas, interiørblogger

Enkelt renhold

I mange boblebad må man som nevnt tilsette klortabletter i badevannet for å hindre bakterievekst i rørsystemet som ligger skjult.  Når man er ferdig må det tilsettes flere klortabletter før systemet kjøres i noen minutter for at alle bakteriene skal bli borte. Deretter vaskes karet med sitronsyrekonsentrat.

– Vi har patentert vårt eget design som heter NonBac. Systemet vårt har ingen skjulte rør. I forhold til renhold fungerer det som et helt vanlig badekar. Du tapper bare vann i karet og trenger verken klortabletter eller andre kjemikalier, fortsetter han.

Folkehelseinstituttet har testet SpaBadene og funnet at systemets design ikke en gang trenger vask for å gjøre det bakteriefritt siden systemet tørker raskt ut.

– Men vi har laget det slik at man ser gjennom de klare, sirkulære, dyseplatene når det er behov for vask. Når disse platene tas ut av karet er hele systemet åpnet og det blir som å vaske et badekar. Luftturbinen vi bruker er nærmest lydløs, det er også viktig for helhetsfølelsen.

En følelse av luksus

Tenk så deilig det må være å fylle karet, dempe lyset, tenne noen stearinlys, senke kroppen dypt ned i karet og få en deilig, reell massasje og kjenne at stresset etter hverdagsjaget forsvinner.

– Når man først vurderer å gjøre en slik investering er min anbefaling at man finner kar som har riktig ergonomi, masserer godt og som det er enkelt å rengjøre uten klor eller andre kjemikalier. Man bør også velge et kar som har støysvak motor, avslutter Christensen.

Neste artikkel