Skip to main content
Home » Kjøkken og bad » Drømmebadet venter på deg
Kjøkken og bad

Drømmebadet venter på deg

Når drømmebadet innredes er det mye å ta hensyn til. Både behov, smak og hvor badet er påvirker våre valg.

– Når du skal pusse opp badet, bør du tenke gjennom hvilke behov som skal dekkes. Det er stor forskjell på om badet er beregnet på en person eller en stor familie, sier interiørkonsulent Åse Imset.

Hun legger til at rommets form, hvor rørene går og lysforhold er viktig for planløsningen.

Praktisk bad

Nylig tilpasset Imset et bad for en eldre dame med dårlig rygg og vonde knær, og da var det enda flere hensyn å ta underveis i planleggingen.

– Her ble det valgt et toalett med vask og føn, som er plassert høyere enn normalt. Dusjen måtte være så stor at det kan stå en krakk der permanent, slik at hun får vasket håret, sier hun.

Snekkeren måtte videre lage en solid konstruksjon som tåler vekt og vibrasjon fra vaskemaskinen, da denne ble plassert over varmtvannstanken.

– På dette badet er jeg aller mest fornøyd med det enkle uttrykket og den lange benken med speilskap over. Denne dekker alle hennes behov for oppbevaring, sier hun.

Seniorbadet før og etter oppussing. Foto: Privat

Ovn på badet

Det er ifølge Imset forskjell på hvordan nordmenns drømmebad ser ut hjemme kontra på hytta.

– Til hytta spør folk ofte hvor de kan finne gammeldagse lamper, og utvalget er da stort i utelampekatalogen. Det gir også fin stemning å henge opp lykter med stearinlys ved speilet, sier hun.

Sett videre noen kvister i en vase på gulvet og pynt med en trekrakk eller håndklestige.

– Dersom plassen tillater det, blir det også en lun stemning dersom du har en gammel vedovn på badet, sier hun.

Høy standard

Hvis du får tak i et gammelt vindu, kan dette henges opp på veggen. Dekorer det med kongler og kvister og velg gjerne en kvist dekorert med lysslynge i stedet for en vanlig taklampe.

– Mange vil ha en røffere stil både på gulv og vegger når de innreder badet på hytta. En del ønsker skifer, beiset treverk, betong, store, matte fliser og mer nostalgiske kraner, men det skal likevel være høy standard også på hyttebadet, sier Imset.

Hun legger til at det er flere som lager badstue i forbindelse med badet på hytta.

God lukt og musikk

Litt luksus vil vi nemlig ha, og har du ikke plass til badstue, kan du uansett enkelt skape spafølelse.

– Demp belysningen og kjøp noen duftlys. Heng opp myke, behagelige håndklær og morgenkåpe i duse farger og sett en krakk inn i dusjen. Da kan du sitte der mens du bruker skrubbekrem eller børste, sier hun.

Godlukt gjør seg også, og pynt gjerne med blomster, tekstiler og lykter dersom du har sitteplass ved badekaret. Sett til slutt på god musikk og spafølelsen er komplett.

Toalett med vask og føn

Også når det gjelder bad finnes det trender, og i år har det ifølge Imset kommet en del nye dusjvegger, som mange spør etter.

– Særlig seniorer og barnefamilier etterspør dessuten pris på vask- og føntoaletter, men disse er forholdsvis dyre. Jeg passer imidlertid uansett på legge strøm frem slik at kunden kan bytte til slikt toalett senere ved behov, sier hun.

Av Emma Wirenhed, 

Next article