Home » Kjøkken og bad » Kjøkkenet som samlingspunkt
Kjøkken og bad

Kjøkkenet som samlingspunkt

Foto: Kari Haugsrud

Du trenger ikke rive hele kjøkkenet og tømme lommeboken for å få et trivelig kjøkken. Med noen grep, og litt påfyll av kjærlighet og varme, blir kjøkkenet et samlingssted for alle.

Kari Haugsrud fra Stange i Hedmark er til daglig sykepleier, men har nå stor suksess med Instagram-profilen «Futurenordichome» med nesten 226 000 følgere. På det plommefargede kjøkkenet er det ikke bare hun og mannen Trond som skal trives, men også husets seks barn, med og uten venner.

– I en tid hvor de største barna kanskje ønsker å trekke seg bort, så prøver jeg egentlig å trekke de til meg igjen jeg. Vi har blant annet montert tv på kjøkkenet, men trikset er jo å prøve å være mer spennende enn den, så vi kan snakke sammen, sier Haugsrud.

– Hvordan er trendene på kjøkkenfronten fremover?

– Mange bytter ut overskap med hyller hvor man setter inn litt fine servicer, personlige bilder og andre pynteting. Folk tar inn møbler og sofaer og lager soner med avslapningsplass. Rommene glir mer inn i hverandre. Noen vil lese, noen vil tegne, lekser skal gjøres og mat skal lages. Det skal være plass til alle.

Mørkt kjøkken ga en ny atmosfære

Kjøkkenet til Kari er i «mørk plomme» og har sin egen historie. Det ble nemlig bestilt før huset ble bygget og er et av husets viktigste rom. Da de flyttet inn i det nybygde funkishuset var veggene helt lyse, men nå har det fått en mørk farge.

– Da vi malte kjøkkenet ble det nesten en annen atmosfære i rommet. Akkurat som det kom nærmere. Farger er spennende, forklarer Kari.

Men ikke alle har store, lekre kjøkken i et splitter nytt hus med danseplass, kjøkkenøyer og plass til ti. Hva kan de gjøre for å få gjort en endring uten at lommeboken tømmes?

– Maling fungere alltid. Mal skapene, skift benkeplaten, eventuelt nytt gulv. Det er masse bra laminatgulv nå som ser ut som treverk. Dermed får du det samme uttrykket for en billigere penge. Trenden nå er jo at man også maler taket. Det skaper en kul effekt. Det er de små detaljene som gjør mye. Et annet tips dersom du har et mørkt kjøkken, er å skifte ut vinduet. Det er billigere enn å skifte hele kjøkkenet, og lys gjør så mye, sier Kari.

– Må vi tømme lommeboken for å stæsje og pynte?

– Personlig vil jeg heller kjøpe noe som er ordentlig og varer, enn å bytte farger og stiler hele tiden. Det er mer økonomisk enn å kjøpe etter humør. Kjøp en fin tekanne, ha levende lys, og noen kule lamper. Pendler er fint på kjøkken. Ellos har kjempefine lamper til gode priser. Da får du et nytt inntrykk uten å tømme lommeboken helt, sier Kari til slutt.

Av Cathrine Naglestad, 

Neste artikkel