Skip to main content
Home » Kjøkken og bad » Slik får du drømmebadet og drømmekjøkkenet
Kjøkken og bad

Slik får du drømmebadet og drømmekjøkkenet

Foto: Nettan Dahlqvist

Tror du at vasken og komfyren må stå akkurat der den står i dag? Eller at toalettet og dusjen ikke kan flyttes? Da må du tro om igjen. Det er nemlig fullt mulig å designe sitt eget kjøkken og bad så det blir akkurat slik du vil ha det.

– Folk bytter gjerne ut hele kjøkkenet sitt, men er redde for å flytte på elementer som ventilator, vann og avløp. Dette resulterer i at man får nytt kjøkken, men med akkurat den samme dårlige løsningen man alltid har hatt, sier Laila Søfting-O`Rourke.

Hun driver arkitektkontoret Nye rom som består av både interiørarkitekter og arkitekter. De jobber tett sammen, og har lang erfaring med å hjelpe folk til å se nye og funksjonelle løsninger, både på jobben og i private hjem.

– Det samme gjelder for bad. Man pusser opp for flere hundre tusen, men er redd for å bruke noen tusenlapper på å flytte soil og avløp slik at man får det badet man bestandig har drømt om. Det trenger verken være dyrt eller vanskelig, sier Søfting-O`Rourke.

Må se helheten

Mange kjøkken- og baderomsfirmaer kan tegne gode løsninger for en kunde, men de ser ikke alltid helheten.

– Vi ser bestandig på løsninger i sammenheng med resten av huset. Da får man en helhetlig og god løsning med best mulig utnyttelse av plassen, sier Søfting-O`Rourke, som også er veldig opptatt av logistikken og bruken av rommet.

– Det skal ikke bare se fint ut, det skal også være praktisk og helst tilpasset hver kundes ønsker og behov, sier hun.

Når Nye rom skal hjelpe en kunde, begynner de alltid prosessen med en befaring på plassen og et intervju av beboerne.

– Vi må finne ut hva kunden trenger. En viktig del av intervjuet er å bevisstgjøre kunden på ønsker og behov, slik at de får den optimale løsningen for seg og familien. Når vi er ferdige og kunden har tatt et valg, skal de vite hvorfor de har tatt akkurat det valget, sier den erfarne interiørarkitekten.

Baderom

Foto: Nettan Dahlqvist

Boligverdien

Ved å bruke en interiørarkitekt, vil man også kunne øke boligverdien.

– Vi tenker bestandig på det når vi jobber hjemme hos folk. Vi foreslår aldri løsninger som forringer verdien av boligen. Man kan kanskje få et større bad ved å ta bort et soverom, men det vil ofte senke boligverdien. Vi er mer opptatt av å finne gode løsninger som ivaretar eller øker boligens verdi, sier Søfting-O`Rourke, og avslører at hun har noen spennende prosjekter på gang.

– Nye rom skal begynne å holde kurs og workshops for privatpersoner på nyåret. Vi planlegger todagers kurs i forskjellige temaer som kjøkken, bad, belysning, fargelære, møblering og så videre. Kursene vil ha en hyggelig atmosfære med interiørfaglig informasjon, og rom for å ta med egne prosjekter vi kan jobbe med, sier interiørarkitekten.

Hun anbefaler interesserte å ta med bilder og tegninger av rommet de vil pusse opp.

– Da vil du få både generelle tips og triks, og individuell hjelp og råd for ditt spesifikke prosjekt. Kursene vil bli lagt ut på nettsiden på nyåret og vi håper mange blir med. Dette blir gøy, sier Søfting-O`Rourke.

7 tips til deg som skal pusse opp bad og kjøkken

  1. Store fliser på gulvet er fint, selv på små bad. Bare pass på at det blir riktig fall på gulvet.
  2. Man trenger ikke å ha fliser på alle veggene. Bryt gjerne opp med maling eller mikrosement på en eller flere vegger.
  3. En ny flott dusjvegg kan gjøre mye for et bad man ellers ikke trenger å gjøre så mye med.
  4. Bytt ut brytere og stikkontakter med noen kule, gjerne svarte eller grå i stedet for hvite.
  5. I stedet for å bytte ut hele vasken, invester i stedet i et nytt, kult blandebatteri.
  6. Skift dørhåndtak. Kanskje noen svarte?
  7. Belysning er viktig. Sørg for at du ikke skygger for lyset når du jobber ved kjøkkenbenken.

Av Marte Frimand, 

Next article