Brukte mikrosement

– Vi ønsket oss et lunt og koselig rom, med mye stemning, og bestemte oss for å gå for svart, med innslag av hvitt og gull. Både gulv og vegger skulle være svarte. Veggene ville de dessuten ha glatte, helt uten struktur.

– Det viste seg at mikrosement var en god løsning. Den finnes i alle farger, også svart, og er både slitesterk, vanntett og veldig enkel å holde ren, forteller Kyvik.

Etter at håndverkerne hadde lagt membran og varmekabler, og montert baderomsplater, ble gulv og vegger dekket av mikrosement. Tak og vinduskarmer ble malt hvite, som en kontrast til det mørke. For å skape litt spenning i rommet, ble den midterste delen av taket senket med cirka 15 centimeter, og går cirka 30 centimeter fra veggen.

– Det gir en helt spesiell effekt, det er nesten som om taket svever.

Badekar til sønnen

Badet, som er på rundt seks kvadratmeter, var i typisk 90-tallsstil med hvite og blå fliser, og et trist dusjkabinett. Ida og Marius ønsket en bedre utnyttelse av det lille rommet. De fikk derfor laget et dusjhjørne, med svarte marmorfliser og en foldbar glassdør. I tillegg ble det satt inn et badekar med firkantede hjørner, som gir god plass for den som vil bade, selv om karet ikke er så stort.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk plass til begge deler, sier Kyvik.

Og det er nok Maximillian på ti måneder helt enig i.

– Han elsker å bade, sier hun om sønnen. Grønne planter og baderomseffekter i lyst treverk, gir en personlig og hyggelig stemning. Samtidig fremstår baderommet som eksklusivt og delikat med blandebatteri, dørhengsler og spyleknapp i messing.

Mørkt, men lyst

Svarte vegger kan være en utfordring når det gjelder lyssetting. Paret valgte derfor å få lagt inn en lyskabel i taket.

– Tanken var at den skulle lyse ned langs veggene og gi en fin stemning, sier Kyvik.

Lyset ble ikke like kraftig som de hadde tenkt, men de integrerte takspottene gir godt med lys til hele badet. Over vasken tok de et mer utradisjonelt grep og valgte en todelt hengelampe i glass og messing. I følge Ida gir det et overraskende godt lys og fungerer veldig bra når man skal sminke seg.

– Vi synes badet har blitt både fint og funksjonelt. Det har god belysning og virker hverken mørkt eller trangt. Når vi dimmer lyset blir det en lun og fin stemning her inne, nesten litt magisk.