Home » Kjøkken og bad » Slik får du badet ditt skinnende rent
Tips og triks

Slik får du badet ditt skinnende rent

Skinnende rent bad
Skinnende rent bad
Foto: Getty Images

Det er snart på tide med en skikkelig vårrengjøring – men dette er ikke nødvendigvis noe man gleder seg til. Disse triksene kan gjøre jobben litt enklere. 

Under følger triks og løsninger som gjør badet ditt skinnende rent.

Baderomsspeilet

Skittent speil på badet? Da kan faktisk teposer være en naturlig og flott løsning. Legg tre teposer i ett glass vann, hell det over i en sprayflaske og spray det utover speilet. Tørk med avispapir og speilet blir skinnende rent.

husmor1

Toalettet

Når det er på tide å ta for seg et skittent toalett, så er eddik en livredder for hele gjennomførelsen. Begynn med å løfte av lokket til toalettskålen, og hell en skvett eddik ned i toalettet. Fortsett med toalettringen, og spray den med eddik før du tørker av med papir. Finn litt mer papir, bløt det i eddik og legg det slik at det står fast på innsiden av toalettsetet i noen minutter. Skrubb og spyl – og vips, så er du kvitt både bakterier og mugg i hele toalettet.

husmor_youtube

Dusjen

Å skrubbe dusjen kan føre til ryggsmerter, ettersom det tar så lang tid å oppnå et bra resultat. Men med dette enkle husmorsknepet går det faktisk mye fortere. Bland eddik og flytende såpe, og gå løs på dusjen med en oppvaskkost – resultatet kommer med en eneste gang.

husmor3

Vannflekker

Vannflekker som har blitt værende en stund kan være vanskelige å få bort. Mange tror kanskje man bør bruke kjemikalier – men det er faktisk ikke tilfellet. Med litt kraft og en vanlig sitron kommer vannkranen til å skinne veldig fort, siden sitronsaften bryter ned flekkene. En annen lur idé for å få bort vanskelige vannflekker er å legge et håndkle rundt kranen og helle eddik over håndduken. La det virke i 30 minutter, og tørk bort. De flekkene som absolutt ikke går bort, kan du fjerne med en tannbørste etter behandlingen!

husmor4

Glasset til tannbørsten

En ting som pleier å bli ordentlig skitten, men som ikke så mange tenker på, er glasset man har tannbørsten i. Den enkleste måten å få den ren på? Putt den i oppvaskmaskinen, og la den bli kjørt en omgang der. Flekker på kantene og gugge i bunnen kommer til å elimineres.

husmor5

Toalettbørsten

Toalettbørsten får ofte den verste oppgaven, og sloss mot de verste bakteriene på badet – så den trenger selvfølgelig også en ordentlig oppfriskning! For å gjøre det på den enkle måten, kan man bare løfte opp børsten og helle litt rengjøringsmiddel i skålen. Dypp børsten ned igjen – og snart kommer den til å være fresh og klar. Det lønner seg selvfølgelig å bytte ut toalettbørsten innimellom.

husmor6

Vaskemaskinen/tørketrommelen

Når du vasker og tørker klærne dine, setter det seg alltid mye lo og hår i maskinen. Å løfte opp filteret og børste av støvet som samler seg bør gjøres så ofte som mulig – men noen ganger sitter det fast selv under filteret. For å komme til og finne de små restene, kan du ta en tom toalettrull, teipe den fast på støvsugeren og starte opp. Det blir ett perfekt munnstykke, siden det er bøyelig og rekker langt inn. Støvet kommer til å forsvinne!

husmor7
I videoen under får du se noen gode tips og triks. Blant annet får du vite hva du burde rengjøre vasken din med! Dette er utrolig genialt og gjør det hele mye enklere!

Har du noen gode rengjøringstips? Del dem gjerne i kommentarfeltet.

Og hvis du kjenner noen som nærmest synes det er umulig å vaske badet, del denne artikkelen med dem, så får de det enklere.

Bildekilde (alle bilder i artikler): Youtube

Neste artikkel