Skip to main content
Home » Livet på hytta » Derfor bør du velge vakuumtoalett på hytta
Livet på hytta

Derfor bør du velge vakuumtoalett på hytta

De fleste kjenner vakuumtoaletter fra båter og i fly. Det mange hytteeiere kanskje ikke er klar over er at vakuumtoaletter også er et veldig godt valg å bruke på hytta. Vi gir deg de viktigste fordelene med vakuumtoaletter.

1. Sanitærkomfort

Selv om du ikke har innlagt verken vann eller strøm kan du oppleve den samme sanitærkomforten på hytta som du har hjemme hvis du velger et vakuumtoalett.

2. Støysvake

De moderne vakuumtoalettene lager lite lyd og mange er nok ikke klar over at det finnes modeller som faktisk bråker mindre enn vanlig vannklosetter.

3. Bra for miljøet

Vakuumtoalettene benytter svært lite vann. Avløpsvannet fra toalettet føres til en egen oppsamlingstank som bare samler opp toalettvannet. Det gjør at det både blir enklere og mer miljøvennlig å håndtere avløpsvannet når hytta mangler offentlig tilknytning.

4. Enkel montasje

Du trenger verken innlagt vann eller strøm for å montere vakuumtoalett inne. Løsningen kan driftes med et 12 volts batteri, og kan kobles til en vannbeholder. Du kan plassere toalettet hvor du vil, uavhengig av gravitasjon. Små rørdimensjoner gjør det enkelt å installere toalettet uten at du behøver å gjøre større inngrep i hytta.

5. Flere ulike design

Det finnes flere fine modeller av vakuumtoaletter. Noen varianter er veggmonterte, andre er gulvmontert. Det gir veldig fleksible monteringsmuligheter. Om du ønsker toaletter som er laget av sanitærporselen, eller om du foretrekker rustfritt stål, så er begge typene tilgjengelig på markedet. I det hele tatt er det lett å finne en modell du liker og som passer enten du har en ny eller gammel hytte.

Next article