Skip to main content
Home » Livet på hytta » Få vannkomfort på hytta uten innlagt vann
Livet på hytta

Få vannkomfort på hytta uten innlagt vann

Hyttetorget presenterer et smart vannsystem og toaletter for deg som ikke har strøm og innlagt vann på hytta.

1. Få vann i krana

Monter en cisterne på 50 eller 100 liter som du fyller med «innbært vann». Koble til en pumpe, enten 12 volt som kan gå på solstrøm, eller 220 volt hvis du er tilkoblet strømnettet. Etter pumpa monteres varmtvannsbereder eller gassvarmer for strømløse hytter. Systemet fra Hyttetorget består av pex rør og hurtigkoblinger som du enkelt setter sammen selv uten rørlegger.

2. Vanntoalett uten innlagt vann

Installer et miljøvennlig vanntoalett med utgangspunkt i det enkle vannopplegget. Aqua Green og Vera Vakuumtoalett er typer som bruker lite vann og er konstruert slik at avfallet fra toalettet er velegnet for kompostering. Det benyttes verken kvern eller avfallspumpe for transport av avfallet. Dette sikrer at alt annet enn det flytende holdes tilbake i kompostmottaket.

3. Forbrenningstoaletter

Med forbrenningstoaletter forbrennes avfallet fortløpende. Man må kun tømme en liten kopp aske en gang i uken. Forbrenningstoaletter kan enten gå på strøm eller gass. De er enkle i bruk og lette å montere.

4. Snurredass

En snurredass har fire store kamre som gjør at snurredassen kan håndtere mye avfall, derfor skjer første tømming etter fire år. Da har komposten fått så lang oppholdstid at den normalt vil være ferdig kompostert. Beholderen plasseres under hytta, og etter kompostering sitter du igjen med 20 prosent av den mengden avfall du hadde i utgangspunktet.

5. Dusj

Koble en hyttedusj til vannsystemet. Dusjen er klargjort for tilkobling med hurtigkoblinger, men det finnes også frittstående løsninger med fotpumpe eller tank med integrert dykkerpumpe.

6. Smarte avløpsledninger

Har du innlagt vann trengs det større avløpsløsninger. Hvis du derimot bærer vannet inn har Hyttetorget en enkel avløpsløsning med et filteranlegg som holder tilbake fett, såperester og andre ting.

Flere smarte løsninger finner du på hyttetorget.no

Next article