Home » Livet på hytta » Norges mest populære hytteområder
Livet på hytta

Norges mest populære hytteområder

På jakt etter hyttedrømmen? Her har vi samlet seks meglere som uttaler seg om noen av Norges mest attraktive hytteområder, hva de har å tilby, hvem områdene passer for og hva du skal tenke på som både kjøper og selger.

Hvorfor er dette området attraktivt, og hvilke fasiliteter tilbyr hyttedestinasjonen?

Hovden er en populær hyttedestinasjon helt øverst i Setesdalen. Sentral plassering for sør- og vestlendinger gir kort reisevei til en snøsikker destinasjon. Hovden tilbyr høyfjellsterreng og viddelandskap. Det er meget gode langrennsløyper i området, både i høyfjell og lavereliggende områder. Hovden Alpinsenter tilfredsstiller behovet til de fleste i familien, de har en av Norges beste terrengparker, noe barn og ungdom setter stor pris på. Hovden har også den viktige infrastrukturen på plass. Et flott sentrum med butikker, badeland og spisesteder, noe som har blitt viktigere med årene. Hovden er ikke bare en vinterdestinasjon, flere bruker hytta like mye om sommeren. Aktivitetstilbudet sommerstid øker for hvert år. Det finnes flotte turstier, sykkelløyper, fiskevann og fjellene lokker til turer.

Hva burde man tenke på før kjøp av hytte?

Gjør gode forberedelser, se ut områder i destinasjonen du kunne tenke deg og ha hytte. Må den ligge i sentrum? Eller kan det hende du finner hyttedrømmen ti minutter kjøring ut fra kjernen? Kontakt den lokale megleren etter at du har funnet områdene du kunne tenke deg og ha hytte i.
Sammen finner dere hytta som passer behov, fasiliteter og lommebok. Ha finansieringen på plass i god tid, slik at du kan slå til når du finner drømmehytta.

Hva burde man tenke på før salg av hytte?

Få hytta i god stand, gjør det nødvendige vedlikeholdet. Rydd opp i og rundt hytta. Bruk megler som kjenner markedet, og ta en gjennomgang på hva som bør gjøres. Planlegg salget i god tid. Ta tidlig kontakt med megler, slik at en har tid til å gjøre de nødvendige endringene som kanskje må til for å oppnå ønsket og best pris. Bruk en megler som er lokal, de kan være på plass for befaring og vising på kort varsel.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Hva gjør området til en attraktiv hyttedestinasjon?

Mosetertoppen – Hafjell har en rekke kvaliteter som gjør dette til et av Norges mest attraktive og antakelig raskest voksende hytteområde. Her kan man kombinere alpint, langrenn, familievennlige toppturer og stisykling. Alpinsenteret utvider tilbudet sitt nå i 2018, med nye heiser og nedfartsløyper. På Mosetertoppen har de aller fleste fantastisk utsikt og hyttene er stort sett ikke eldre enn fem til seks år. Det er for øvrig kort vei til Lillehammer by, med kjøpesenter og spisesteder, eller Hunderfossen Familiepark for å nevne noe.

Hva burde man tenke på før kjøp av hytte?

Velg en lokalkjent eiendomsmegler som kjenner området og som vet hva kjøperne er på jakt etter. Når man kjøper hytte, kjøper man like mye en destinasjon med opplevelser, aktiviteter og lokale tilbud. Det er derfor ekstra viktig at eiendomsmegleren som selger fritidseiendommer er godt kjent i det området man selger i.

Hva burde man tenke på før salg av hytte?

Sørg for at hytten vises fra sin beste side. Vi opplever at stadig flere kjøpere vil ta i bruk hytten fortest mulig, nærmest flytte rett inn, gjerne med møbler og service i skapet. Om hytta enkelt kan oppgraderes, for eksempel med et malingsstrøk utvendig eller innvendig vil jeg anbefale å ta en dugnadshelg på hytta før man går i gang med salget. Videre bør hytten være ryddet og rengjort. Gjør det gjerne ekstra innbydende med styling før foto og visning.


Hvorfor er dette området attraktivt, og hvilke fasiliteter tilbyr hyttedestinasjonen?

Vakre, varierte Valdres er den ultimate helårsdestinasjonen. Her tilbys et godt og variert tilbud av aktiviteter for hele familien hele året på de større destinasjonene som Beitostølen, Vaset, Filefjell og Aurdalsåsen, men dalføret byr også på uberørte skogs- og fjellområder. Her kan alle finne drømmehytta med de omgivelsene og den standarden som passer familien best. De fleste områder i Valdres er innenfor cirka tre timers kjøring fra Oslo-området, hvilket for mange er en akseptabel
avstand for en helgetur.

Hva burde man tenke på før kjøp av hytte?

Klargjør først egne krav til destinasjon/aktiviteter/servicetilbud, beliggenhet og infrastruktur. Dette er elementer en som hytteeier normalt ikke får påvirket på noen måte. Deretter kan man begynne å se på aktuelle hytter.

Hva må man tenke på når man skal selge boligen sin?

God klargjøring i form av rydding og rengjøring av hytte og tomt. Digital annonsering er et must på hytter i dag, og vår Smart Solgt løsning er markedets beste. Denne ser vi svært god effekt av på hytter i Valdres.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Hvorfor er dette området attraktivt, og hvilke fasiliteter tilbyr hyttedestinasjonen?

Oppdal ligger veldig fint til med kort vei fra byer som Trondheim og Kristiansund. Oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord og byr på mange opplevelser hele året. I Oppdal sentrum har mange fine butikker, koselige restauranter og kafeer. Her finner du også kino og badeanlegg.
Oppdal er mest kjent for sitt rike tilbud av vintersportsaktiviteter. De store og lett tilgjengelige fjellområdene gjør Oppdal til Midt-Norges mest populære vinterdestinasjon. Her finner du et av Norges største alpinområder med preparerte bakker, et vidstrakt nettverk med skitrekk og et eldorado for frikjørere. For de som foretrekker langrenn kan Oppdal skilte med milevis av langrennsløyper samt flotte fjellområder hvor du lett kan gå utenfor løypene.

Hva burde man tenke på før kjøp av hytte?

Før du begynner å lete etter din hytte bør du kjenne etter hva som er viktig for deg. Er det nærheten til de langstrakte langrennsløypene som frister eller er ski-in/ski-out som er viktigst? Vil du ligge usjenert til eller synes du at nærhet til fasiliteter eller andre hyttenaboer er betryggende? Når du har identifisert slike faktorer så sitter du igjen med et par områder som er aktuelle for deg. Spør deg selv også hvilke krav du og din familie stiller til fritidsboligen. En leilighet med lite vedlikehold eller er det den tradisjonelle hytta du drømmer om? Sist, men ikke minst så må du spørre deg hvor langt er for langt til hytta? Har du en fritidseiendom du enkelt kommer deg til for kun noen få dager så får du også mye mer glede av den.

Hva burde man tenke på før salg av hytte?

Skal du selge hytta di er det viktig at du finner en eiendomsmegler som kjenner området. Du bør velge en megler som vet hva du bør gjøre av klargjøring før salg, og hva du ikke trenger å gjøre. Når din hytte skal selges må du ha en megler som markedsfører hytta gjennom de rette kanalene slik at du får flest mulig interessenter og dermed øker mulighetene for en budrunde – og til slutt kan resultere i at du får en pris du er fornøyd med.


Hvorfor er dette området attraktivt, og hvilke fasiliteter tilbyr hyttedestinasjonen?

Med kontor på flere av Norges fremste ski og fjelldestinasjonene som Geilo, Hemsedal og Beitostølen er det flere felles ting som er attraktive. Snøsikkerhet, alpin- og langrennstilbud, toppturer hele året og varierte fjell. Her er det etablerte destinasjoner som har et variert tilbud av aktiviteter, handel og gode restauranter.Hyttekjøpere er aktive mennesker som vil ha tilgang til alt; både aktiviteter, servicetilbud og restauranter og mulighet for og være sosiale. Hytteeiere bruker hyttene i fjellet mer og mer hele året, og bruker også lokalmiljøet med forretninger, kortreist lokal mat og aktivitetstilbud vesentlig mer enn før. Det satses mye på sykkel i fjellet om dagen, samt utvikling av aktiviteter som my Høyt og Lavt park i Hemsedal.

Hva burde man tenke på før kjøp av hytte?

Det viktigeste er å bruke god tid på hvor man ønsker å ha hytte, og gjøre seg godt kjent med nærområdet. Bruk en lokalkjent og erfaren eiendomsmegler som virkelig kan området og vet hvor de beste skiløypene er, hvor det passer å ta barna på turer, toppturene, fiskeplasser, bademuligheter og aktiviteter etc. Beliggenheten kan man ikke bytte i etterkant, selv om en hytte kan oppgraderes og tilpasses. Man bør og tenke på eget budsjett, og vurdere om det og skal være rom for påbygg, oppussing med videre. Les salgsoppgave, takst og andre dokumenter nøye, og bruk nok tid på å vurdere tilstanden på eiendommen. Kjøp hytte der det er populært og der mange andre kjøper, det er et tegn på et bra område og viktig den dagen du eventuelt skal selge hytta igjen. Hytta vil være viktig for familien i mange år, så tenk langsiktig og ta hensyn til at barna vokser og skal ha lyst til å være med på fjellet i mange år fremover.

Hva burde man tenke på før salg av hytte?

Mitt råd vil være å ta tidlig kontakt med et lokalt meglerfirma som har erfaring fra området, å få god rådgivning tidlig i prosessen. Da får man råd om det er ting som bør utbedres eller gjøres før foto og visning, når man bør gå i markedet med videre. For å få et trygt salg og få best mulig pris bør man først og fremst få inne en megler som kan hele området godt, har kontakter, kjenner lokale forhold og bor nær eiendommen.

Neste artikkel