Home » Livet på hytta » Slik vedlikeholder du tømmerhytta
Livet på hytta

Slik vedlikeholder du tømmerhytta

Har du en tømmerhytte? Gjennom å vedlikeholde treverket holder du fukt og råte unna. Det vil spare deg for mange unødvendige utgifter i fremtiden. Vi gir deg fire tips som gjør jobben lettere.

1.Tømmer og glatt overflate

Det er svært viktig at tømmerhus «puster» slik at fuktighet fra innsiden ikke hoper seg opp i stokken og forårsaker råtning! Derfor er det utviklet en Tømmerolje som er spesielt egnet for glatte overflater som på tømmer og stavlaft, basert på tjære, linolje og terpentin, med tilsatt lyssterke fargepigmenter og soppmiddel. Gir et matt og tradisjonelt utseende, og god beskyttelse mot vær og vind. Tømmerolje egner seg også godt på villmarkskledning hvis man ønsker et matt og røft utseende.

2. Terrasse og utemøbler

Vedlikehold av terrassegulv og hagemøbler av massivt tre er den mest krevende utfordringen vi har når det gjelder utvendig trebeskyttelse! Derfor er det utviklet en Terrasseolje som aldri flasser, og krever lite vedlikehold. Oljen har riktig konsistens for god inntrengning – god nok fylde til å mette porene i treet – lyssterke fargepigmenter som tåler sol – effektivt soppmiddel som hindrer svartsopp og grønske.

3. Skal du male vindusomramming – vindskibord etc?

Naturlig treverk er levende og trekker derfor til seg fuktighet. Det er dog svært viktig at fuktigheten slipper ut av treverket. Ekte linoljemaling har en svært viktig egenskap, det er at den er diffusjonsåpen. Det vil si at den slipper fuktighet fra materialene ut gjennom overflaten til treverket. Man klarer aldri å forhindre at fukt kommer inn i treverket, derfor er det helt avgjørende at den har muligheten til å slippe ut igjen. Linoljemaling er egnet på alt fra høvlet og uhøvlet underlag til slitte takstein og metalloverflater.

4. Tjære og linolje er unike naturprodukter!

Riktig sammensatt overgår de faktisk det meste av moderne syntetiske stoffer som til dels har vært med på å skade treverket i stedet for å beskytte det.

Neste artikkel