Skip to main content
Home » Smarte hjem » 4 fordeler med et smart hjem
teknologi

4 fordeler med et smart hjem

Foto: Unsplash

Smarthusteknologien står i full blomst, og fortere enn vi aner vil den omringe oss alle. Da er det godt de bringer noe positivt med seg. Her har vi samlet noen av fordelene.

1. Trygghet: Et smarthus er alltid på vakt. Glemmer du for eksempel å skru av komfyren, kan teknologien gjøre det for deg.

2. Godt for miljø og lommebok: Å spare penger har aldri vært enklere! Ved å bruke bevegelsessensorer kan strømutgiftene kuttes med flere tusenlapper i året, samtidig som miljøet skånes.

3. Ta styring hvor du vil, når du vil: Er du usikker på om du låste døra eller skrudde av lyset i gangen, kan det gjøres fra bilen eller fra jobb. Har du vært på ferie, kan du sette opp varmen hjemme så fort du lander på flyplassen, og komme hjem til oppvarmet hus – enkelt, greit og lønnsomt.

4. Bedre inneklima med usynlig støvsuger: Velger du en sentralstøvsuger får du derimot blåst finstøv og dårlig lukt ut av boligen din. Alt av skadelige mikropartikler og lukt føres ut av boligen gjennom maskinens utblåsningsluft i stedet for å virvles opp i rommet hvor du støvsuger. Noen synes at den lange slangen til sentralstøvsugeren kan være uhåndterlig. Nå finnes det på markedet nye slangeløsninger som gjør dette mye enklere og gjør at sentralstøvsugeren så å si er usynlig.

Av Lisa Mathilde Donoghue

Next article