Skip to main content
Home » Boligmarkedet » Unngå disse tabbene ved kjøp av bolig
Sponset

Med lang fartstid som eiendomsmegler i Privatmegleren har Hans Christian Espenes sett at kjøpere trenger hjelp når det kommer til å finne riktig bolig og betale rett pris for den.

Å kjøpe bolig er kanskje ditt livs største investering, og ferden til du står med nøkkelen i hånden kan være en berg-og-dal-bane av følelser.

Derfor hjelper Espenes, og øvrige Privatmeglere, folk med boligkjøp.

– Vi ser hvor mye hjelp folk trenger. Det er gøy at vi kan hjelpe folk med å betale minst mulig for rett bolig, sier han.

– I et boligsalg sitter det en profesjonell part på den ene siden, som skal selge en bolig og forhandler fram en best mulig avtale for selger. Kjøperen har manglet en rådgivere på sin side av bordet, men det får du med Privatmegleren KJØP.

Vurderer du å selge eller kjøpe bolig? Ta gjerne kontakt med privatmegleren her.

Sparer store beløp

Bruk av en kjøpsmegler kan spare deg for store beløp. Med en kjøpsmegler vil du få hjelp til å forstå all informasjon i salgsoppgaven, taktikk i budrunder og til forhandlinger. Espenes forteller at han som kjøpsmegler har hjulpet kunder med å spare store beløp, av og til mer enn en halv million.

– Det skjedde en gang i en budrunde, da det kom et motbud. Jeg ba kjøper ha is i magen. Han endte opp med å betale flere hundre tusen mindre. Kjøpsmegler er et ukjent produkt for mange, men behovet er stort, sier Espenes.

Styr unna disse tabbene

Her er Espenes beste tips for å unngå tabber i forbindelse med boligkjøp:

1. Fokuser på hva boligen er verdt for deg. Kanskje er garasjeplass eller hage mer verdt for deg enn for andre. Du kjenner deg og dine behov best, så vurder boligen og prisen med grunnlag i det.

2. Prisantydning som er satt på boligen er det som er antatt markedspris, men det er markedet, som faktisk er deg som kjøper, som til syvende og sist bestemmer prisen.

3. Megler er en boligselger og skal fremsnakke boligen. Overskrifter og de første sidene i et prospekt er positive innsalg. Gjør deg kjent med fakta og den komplette salgsoppgaven for eiendommen sånn at megler ikke kan påvirke deg følelsesmessig. Bare fakta er fakta. Er det ting du ikke forstår? Da er det viktig å spørre megler.

4. Et boligkjøp er ofte styrt av følelser, men kjøp med både hodet og hjertet. Lukt, lyd, lys og styling kan blende hvem som helst på visning. Men se for deg boligen den dagen du skal overta den, når den er helt tom. Ser du for deg et hjem du vil elske å bo i?

5. Er det lite folk på visning, kan det være at et resultat av at boligen er priset litt for friskt.

6. Ved stor interesse, sett korte budfrister, for eksempel 30 minutter. Ved liten interesse kan du sette lengre frister. Er det liten interesse for boligen, kan du by under prisantydning. Prøv deg gjerne frem med ti prosent under først.

7. Ofte avventer interessenter. Det trenger man ikke, da tar det bare lengre tid før det foreligger kjøp. Det er de samme interessentene uansett.

8. By som om det er ditt siste bud hver gang. Hold kortene tett til brystet, og ikke gi megler info om betalingsviljen. Prøv å være nøytral og ikke vis deg for begeistret i budrunden. For mye iver kan indikere at du er villig til å strekke deg langt.

Spør megleren om dette på visning:

Hvorfor skal selger flytte?
Hvem kan bli dine nye naboer? Er det leietakere eller folk som eier, bor det mange barn og dyr her?
Hvordan er nabolaget og hva er selgers forhold til naboene i dag?
Er det noe i nærmiljøet som er verdt å vite om? Skal det for eksempel bygges noe i nærheten?
Hvordan er omgivelsene de dagene det ikke er visning? Er det mye bråk fra trafikk eller fest?

Les mer om tjenesten på privatmegleren.no/kjop.

Tekst: Privatmegleren

Next article