Skip to main content
Home » Ditt hjem » Gleder seg til å flytte inn i drømmeboligen
Kjøp og salg

Gleder seg til å flytte inn i drømmeboligen

Ingrid, Eivind og datteren Ellie, som snart er ni måneder, gleder seg til jul. Da skal de nemlig flytte inn i drømmeboligen som de valgte ut for et års tid siden. Så langt har hele prosessen vært smidig og gått som på skinner.

– Vi bodde i et stort, fint hus med mange gode kvaliteter. Blant annet hadde vi stor hage og hadde også pusset opp hele boligen fra kjeller til loft, men av en eller annen grunn følte vi oss liksom aldri helt hjemme der, forklarer Ingrid Strømsheim Vinje.

Huset hun sikter til ligger sentralt i Ålesund, hvor hun opprinnelig kommer fra. Egentlig hadde hverken hun, eller ektemannen Eivind tenkt at de skulle flytte, men for ett og et halvt år siden dukket det opp en helt spesiell tomt:

– Jeg har bodd i Ålesund i hele mitt liv, og derfor har jeg blitt veldig bevisst på hvor jeg vil bo. Det er flere steder hvor det finnes lett tilgjengelige tomter, mange av dem ligger imidlertid på steder hvor jeg ikke har så lyst til å bo. Denne tomta derimot, den hadde perfekt plassering, flott utsikt og akseptabel pris. Da måtte vi bare slå til, forteller hun.

Fant inspirasjon i kataloger

Ekteparet, som er i begynnelsen av trettiårene, hadde alltid drømt å bygge sitt eget helt nye hus, men de trodde egentlig ikke at de noen gang ville komme til å gjøre det:

– Men nå hadde vi tomt og begynte å bestille kataloger fra flere leverandører. Til stadighet vendte vi tilbake til katalogen fra en leverandør som både hadde moderne, tradisjonsrike og klassiske hus. Vi bladde og bladde, men kom stadig oftere tilbake til det samme huset. Et moderne funkishus på 250 kvadratmeter. Der følte vi at alt klaffet og derfor valgte vi det, fortsetter Ingrid.

Mange valgmuligheter

Når man velger å kjøpe et kataloghus er de ytre rammene for huset bestemt, men man kan foreta en rekke valg for å tilpasse huset slik at det blir akkurat slik som man vil ha det.

– Jeg følte at vi kunne endre det aller meste. Ikke bare innredninger på kjøkken og bad, fliser, farger og parkett, men også selve planløsningen. Derfor har vi hatt møte med Sigdal om hvordan kjøkkeninnredningen skal bli, vi har endret rominndelingen, og satt inn en ny dør som gjør at vi nærmest åpner hele veggen ut mot uteplassen. Huset i katalogen var utgangspunktet for hvordan det kan bli, men det er vi som former boligen slik at det blir akkurat sånn som vi vil ha det. Vi opplever også at leverandøren er veldig lydhør for våre ønsker, med andre ord er dette en veldig fleksibel og god løsning, tilføyer hun.

Planlegging av huset: – Vi hadde tomt og begynte å bestille kataloger fra flere leverandører. Vi bladde og bladde, men kom stadig oftere tilbake til det samme huset. Et moderne funkishus på 250 kvadratmeter. Der følte vi at alt klaffet og derfor valgte vi det, sier Ingrid.

Nøkkelferdig hus

Selv om Ingrid og Eivind var vant til å pusse opp og til å gjøre ting selv, valgte de å la leverandøren gjøre det aller meste. Unntaket var noe egeninnsats i forbindelse med grunnarbeidene. De var også glade for at de som bygger huset ordner hele prosjektledelsen og koordineringen av arbeidene:

– Det er masse jobb og mye å passe på hvis man skal lede et slikt prosjekt som dette, og det finnes flere eksempler på folk som nesten har brent seg ut etter å ha forsøkt. Vi ville ikke det. Riktignok var vi prosjektledere selv akkurat for selve grunnarbeidene, men det fikk holde, sier hun.

Gleder seg til å flytte inn

Familien kjøpte tomta i mars 2017. Allerede to måneder senere, i mai, solgte det gamle huset sitt. Den viktigste årsaken var at boligmarkedet var godt og at de fikk en god pris for det gamle huset. De ønsket også å ha så god kontroll som mulig over økonomien i prosjektet tidligst mulig. Det fikk de når det gamle huset var solgt og pengene sto på bok allerede før de hadde begynt med grunnarbeidene:

– Men det har sin pris det også, sier Ingrid.

– For nå leier vi en liten, trang leilighet og gleder oss bare til å flytte inn i drømmehuset vårt. Akkurat nå er det et råbygg som bare består av vegger og vinduer. Alt inni huset mangler foreløpig, men hvis alt går etter planen flytter vi inn til jul. Det skal bli bra og det gleder vi oss til, smiler hun.

Av Tom Backe, [email protected]

Next article