Home » Ditt hjem » Selger boliger med pris-rabatt på Ulven
Kjøp og salg

Selger boliger med pris-rabatt på Ulven

Da OBOS solgte sine første boliger i det nye borettslaget på Ulven før sommeren fikk kjøperne velge mellom to priser. En ordinær pris eller en rabattert pris som var 10-15 prosent lavere.

Ulvenparken borettslag er OBOS sitt siste ny-boligprosjekt i Oslo. Borettslaget ligger sentralt plassert i Hovinbyen og skal ha 3000 nye boliger når det står ferdig. I juni i år ble de første boligene i borettslaget lagt ut for salg og folk sto i kø for å kjøpe. Av 141 mulige ble 131 av dem solgt samme kveld, 89 av dem ble solgt med en rabattert pris.

– Det blir stadig vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet i Oslo. OBOS ønsker å hjelpe flere inn på markedet og derfor har vi laget konseptet: OBOS Bostart. Med dette prosjektet skal vi bidra til å oppfylle vårt formål om skaffe flere medlemmer en god bolig, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

Vil hjelpe medlemmene

Kjøper du en bolig med Bostart-ordningen forbeholder OBOS seg retten til å kjøpe tilbake boligen når du skal å selge den. OBOS vil da betale deg kjøpsprisen, justert for verdistigning basert på boligprisindeksen til Eiendom Norge.

– Det er mye fokus på å få de unge inn på boligmarkedet, men faktum er at det ikke bare er de unge som har vanskeligheter med å finansiere en bolig i Oslo. Det er mange i lavtlønnede yrker, småbarnsfamilier, aleneforsørgere og minstepensjonister som står ovenfor de samme problemene som mange unge i dag. Bostart er et ærlig forsøk på å hjelpe våre medlemmer inn på boligmarkedet, avslutter Kjørberg Siraj.

Fornøyde kjøpere

Anja Ebbesen (26) og kjæresten Audun (28) er to av kjøperne som var tidligst ute med å sikre seg en bolig i Ulvenparken, selv om de begge var skeptisk til området i starten.

– Vi kjente området som et industriområdet med mye trafikk. Men vi skiftet raskt mening da vi besøkte visningsenteret på Ulven og ble kjent med planene for området og fikk tatt en nærmere titt på boligene. Det var spesielt tanken på en ny, moderne og grønn bydel i nærheten av marka som gjorde at vi bestemte oss for å kjøpe her, forteller Anja Ebbesen.

Boligen på Ulven blir parets første boligkjøp sammen og de legger ikke skjul på at Bostart-ordningen til OBOS hadde en stor innvirkning på valget av bolig.

– Med Bostart fikk vi mulighet til å kjøpe en større sentrumsnær leilighet som vi kan ha i lang tid, til en pris vi kan leve med. Boligen vi gikk for har både egen utleiedel og parkering – så for oss ble dette en investering som var langt bedre en hva andre nybyggprosjekter kunne tilby, sier Ebbesen og avslutter med å legge til:

– Vi er begge veldig positive til Bostart-ordningen og tror det kan hjelpe mange inn på et vanskelig boligmarkedet uten at man trenger å inngå for mange kompromiss i valg av bolig og beliggenhet.

Ønsker du mer informasjon om Bostart finner du det på obos.no/bostart

Av Eirik Knutsen, [email protected]

Neste artikkel