Skip to main content
Home » Ditt hjem » Slik klargjør du boligen for salg
Kjøp og salg

Slik klargjør du boligen for salg

Foto: Unsplash

Førsteinntrykket og bildene i boligannonsen er avgjørende for om de potensielle kjøperne tiltrekkes din bolig.

Det er viktig å tenke på hvordan man fremstiller boligen i en salgsannonse, og hvilken målgruppe med potensielle kjøpere man vil appellere til. Utdyp boligens egne stil, og tilpass både møbler og interiør så boligen fremstår delikat og innbydende. En levende, innbydende og delikat boligannonse med flotte stemningsbilder er langt mer iøynefallende enn en helt tom bolig, eller en overmøblert bolig der det er vanskelig å kunne se for seg sine egne møbler og sitt eget interiør. En bolig full av personlige gjenstander og forskjellige interiørstiler kan gjøre så boligen virker mindre interessant hos kjøperne, og de vil kanskje bortprioritere å komme på visning.

Å rydde før fotografering og visning er en selvfølge, men kanskje trengs det også ommøblering til for å få frem romfølelsen på en bedre måte. Rydd bort alt av personlige ting og bilder. Sett friske blomster på alle bord. Lysestaker, puter og lykter gir en følelse av hygge og kos, og er med på å skape en god stemning hos den aktuelle kjøperen. Fjern mørke gardiner for å vise vinduene i sin helhet og for å gjøre rommet større, fjern småmøbler og store gulvplanter.

Hold kjøkkenbenken helt fri for alt hverdagslig rot og sett kun frem et par urteplanter og et fat med frukt. På badet skal alt av såper, skittentøyskurver, doruller og søppelbøtter ryddes bort. Her trengs det kun et duftlys og eventuelt noen håndklær pent lagt frem. Legg sengetepper i nøytrale farger på alle senger og rydd alle nattbord og kommoder på soverommene. Vurder om det også trengs et strøk maling på veggene i noen rom, eller andre små oppussingstiltak for å øke gjøre boligen innbydende. Er du i tvil om hvilke tiltak som bør gjøres i din bolig kan du bestille interiørveildning av en boligstylist.

Forsøk ikke å selge en bolig som er helt tom. Innhent tilbud fra en dyktig boligstylist. Ved fullstyling styles den tomme boligen med alt av møbler og interiør. Ved å benytte boligstyling er man sikret en nøytral og allment lik stil på boligen. Har de de største møblene fra før, kan du velge delstyling der stylisten supplerer med det du måtte mange av alt «stæsj».

Målet med boligstyling er å gjøre boligannonsen luftig og delikat, og å gi både praktiske og stilige ideer til møblering, samt skape god stemning under visning. Stylingen gjør at boligen vil appellere til et større utvalg kjøpere. Med flere interessenter på banen kan du som selger både få et raskere salg og en høyere pris.

Av Siri Haust, daglig leder i DinBoligStylist AS 

Next article