Home » Ditt hjem » Slik lager du et drømmehus til barna
Ditt hjem

Slik lager du et drømmehus til barna

La lekehuset blir barnas eget uterom. Med god planlegging, samarbeid og litt fantasi kan dere sammen skape et lite drømmehus, uten å tømme lommeboken.

Barn elsker lekehus. Små hus, perfekt tilpasset deres størrelse, der de kan bestemme helt selv hvordan de vil ha det.

– Det er ingen grenser for hva et slikt hus kan trylles om til. Det kan bli butikk, bakeri, limonadebod eller hemmelig prinsesseklubb, sier interiørblogger Franciska Munk-Johansen.

Utgangspunktet kan det være et standard lekehus fra en byggevarekjede, et hus du bygger selv eller kanskje et gammelt nedslitt lekehus som står bortgjemt bakerst i hagen.

Et drømmehus

– Hvis du skal pusse opp lekehuset, må du starte med å finne ut hva slags hus barna drømmer om. Ønsker de seg en tøff hytte til å lage sølekaker og moro eller er drømmen et prinsessehus de kan invitere til teselskap i, sier hun.

Hun anbefaler å bruke tid på planeggingen. På denne måten får du mye mer ut av lekehuset enn dersom dere bare setter inn et par møbler og er ferdige med det. Bestem dere for tema og stil og la det være et felles prosjekt.

– Hos oss ønsket Celina seg en prinsessedrøm, og jeg hadde det kjempemoro med å innrede. La barnet hjelpe til med å lage ting og bestemme hva som skal være i huset, sier hun.

Enkelt og fint

Det er nemlig ingen grunn til at dette skal bli kjempedyrt. Du trenger ikke å kjøpe ferdigproduserte minimøbler, for mye kan du lage selv.

– Vær kreativ og bruk vanlige møbler på en ny måte. Se hva du har fra før og sjekk hva som gis bort på Finn.no, sier hun.

Selv har hun blant annet laget en perfekt liten komfyr av et nattbord fra IKEA og baderomsmøbelet er en gammel trekasse, som er malt hvit. En stålbolle, kjøpt for 19 kroner, fungerer perfekt som vask.

– Sofaene i lekehuset til Celina er laget av entremøbler. De har kurver under, som gir praktisk oppbevaringsplass, og kan også brukes som senger. Liftgardiner og puter til sofaen har jeg laget av stoffservietter. Enklere blir det ikke, sier Munck-Johansen.

Gress på taket

For å skape helhet i det lille huset, anbefaler interiørbloggeren å velge to farger som utgangspunkt. I prinsessehuset gikk de for hvitt og rosa, og disse fargene går igjen både ute og inne. Prikken over i-en er gress på taket, som de til Celinas glede vanner med vannsprederen noen ganger i løpet av sommeren.

Når huset så er ferdig, er det tid for lek, og da har Munck-Johansen et godt råd.

– Aksepter at det blir rotete. Barn skal få lov til å være barn så la dem holde på og ha det morsomt i det nye lekehuset. Det er tross alt det viktigste, sier hun.

FAKTA

Franciska Munck-Johansen har Norges største interiørblogg Franciskas Vakre Verden www.franciskasvakreverden.no. Her deler hun  inspirerende tips og idéer om interiør og hage. Hun er også vinner av Kakekrigen og deler mange gode kakeoppskrifter. Franciska jobber som interiørfotograf og stylist og vant i vår Vixen Influencer Awards i kategorien interiør.

Av Katrine Andreassen, 

Neste artikkel