Home » Livet på hytta » På hytta er det jordfarger og naturmaterialer som gjelder
Livet på hytta

På hytta er det jordfarger og naturmaterialer som gjelder

Instagrammeren Renate Larsen Lorentzen gir oss sine beste tips for hvordan du kan style hytta nå når det går mot høst.

Men først litt om Renate. I dag er Instagramkontoen Casachicks en viktig del av livet hennes. 263 000 personer, som er ute etter inspirasjon og gode interiørtips, følger kontoen. At hun begynte med Instagram var nærmest en tilfeldighet. Plutselig en dag, for cirka fem år siden, ble livet til Renate nemlig snudd på hodet mens hun fortsatt var en del av designteamet til IKEA. Da fikk hun vannkopper som etterhvert utviklet seg til ME. Det endte med at hun ble sykemeldt og aldri klarte å komme tilbake til yrkeslivet igjen.

– Det var da jeg startet i det små med Instagram, forteller hun.

– For da kunne jeg ta bilder hjemme og på hytta og dele dem på Instagram. Det var sånn det hele begynte.

Høst på hytta

På Instagram har Renate mange bilder av hytta som hun og mannen har i Setesdal.

– Jeg er veldig glad i å ta naturen inn, og å bruke de fargene som vi finner utenfor hytteveggen, sier Renate.

– Da er det gjerne farger som beige, brunt og grått, men jeg liker også å putte inn litt hvitt som gir en fin kontrast. Hvis du skal male på hytta er det lurt å bruke matte farger, for da beholder du litt av det rustikke preget. Dersom du bruker disse fargene som hovedfarger på vegger, kjøkkeninnredning og store møbler, så kan du heller bruke en mer fargerik palett i puter, pledd og slike ting, fortsetter hun.

Oker, gult og vinrødt er eksempel på lune farger som passer godt på høsten.

Møblér etter behov

På hytta til Renate skjer store deler av det sosiale livet på kjøkkenet. Der spiser de til hverdags, men også når de har gjester. Derfor har de satset på et stort, massivt bord og gode stoler.

– Vi er ikke en familie som bare spiller kort eller brettspill. Vi liker også veldig godt å se en god film på TV. Derfor har vi en stor sofa hvor det er plass nok til at hele familien har det behagelig. Hvordan du vil møblere avhenger av hvilke behov og ønsker du har, men ikke la hytta bli et sted hvor du bare bruker ting du ikke bruker hjemme lenger. Da blir neppe resultatet særlig bra, men en kombinasjon mellom noe nytt og noe gammelt kan bli veldig bra, sier hun.

Ikke glem badet

Ellers er belysning en viktig del av innemiljøet, det viktigste er at lyset kan dempes og at det brukes lyskilder som gir varmt lys.

– Puter, pledd, et saueskinn noen kurver i naturmateriale og kanskje noen lykter er også med på skape god stemning. På badet kan du også bruke naturmaterialer og gi rommet en personlig touch ved for eksempel å bygge et speil med treramme. På badet kan du med fordel bruke kunstige planter, for de har blitt veldig naturtro etterhvert. Bruk gjerne litt tøffe sjøgress og sukkulenter. Høye og lave planter er fint å gruppere sammen. På badet er det også fint med en lykt og et duftlys. Hvis du også finner noen gode håndklær i rolige farger som i resten av hytta, så er du i mål, smiler Renate.

Neste artikkel