Home » Smarte hjem » Bli energibevisst og spar penger
Sponset

Hva bør du tenke på når du skal automatisere strømsparingen? Og hvordan er det med personvern? Vi spurte Lars Albert Albretsen, daglig leder i Cedel Norge.

1. Hva er viktig å tenke på før man går inn i kunstig intelligens og automatisering av strømsparing?

Det viktigste før en bruker masse penger på automatisering, bør være å bli kjent med eget forbruk, både privat og i næring. Mange er veldig opphengt i selve automatiseringen og den kunstige intelligensen, men alt handler i bunn og grunn om å spare penger. Å være nysgjerrig og få oversikt over eget forbruk, og bli energibevisst, er det rimeligste alle kan gjøre. 

2. Hvor avhengig er man av internett når strømsparingen skal automatiseres? 

Med for eksempel strømsparing er det viktig at systemene fungerer lokalt uten å være avhengig av skytjeneste. Alt må virke selv om en skulle miste internett innimellom.

3. Hvordan er det med datasikkerhet og personvern?

CEMM fungerer kun lokalt når den blir installert. Forbruker må selv aktivere fjernavlesning dersom de ønsker det. Ingen data fra CEMM blir lagret noe annet sted enn i hver CEMM, så når forbruker leser av sitt forbruk gjennom CEMM, hentes dataene direkte fra egen boks. Ingenting koblet til nettet er 100 prosent sikkert, men det er mye vanskeligere å hacke hver CEMM enn å hacke en server.

Lars Albert Albretsen, daglig leder i Cedel Norge. Foto: privat
Neste artikkel